Ексклюзиви
четвер, 23 липня 2009 19:04

"Перкалаба" виступила у "Лівому березі"

Автор: фото: Ігор ХОМИЧ
  Директор івано-франківського гурту ”Перкалаба” Олег Гнатів і вокаліст Андрій Федотов під час концерту у львівському клубі ”Лівий берег”
Директор івано-франківського гурту ”Перкалаба” Олег Гнатів і вокаліст Андрій Федотов під час концерту у львівському клубі ”Лівий берег”

Івано-франківський гурт "Перкалаба" виступив у львівському клубі "Лівий берег". Заклад розташований у підвалі Театру опери та балету.

— Часто граємо в несподіваних місцях, — розповідає перед концертом директор колективу Олег Гнатів, 55 років. — Навесні в Голландії виступали в клубі, розташованому в одній із найстаріших у країні комун. Колись там була величезна лікарня, а тепер живуть люди. Квитки до клубу продавав бородатий дідуган, років за 70. У перерві концерту він торгував гашишем.

Цікавлюся, чи різниться публіка в Україні й за кордоном.

— На наших концертах слухачі завжди жваві та драйвові. От за віком різні. Якось виступали в Австрії, в дуже багатому клубі. Усі глядачі — сиві дядьки з жінками. Але танцювали, як має бути. Після концерту нам підійшла подякувати одна жіночка — від неї просто пахло мільйонами.

Назву гурт дістав від маленького хутора на кордоні з Румунією. Свій стиль музиканти називають "етно-ска-панк". Серед інструментів, окрім традиційних гітар і барабанів, скрипка, цимбали, труби.

— Усі учасники гурту — гуцули, — запевняє Олег. — Хоч один із Криму. Нещодавно виступали перед справжніми гуцулами в Путилові, це за 60 кілометрів від Перкалаби. Людей порвало. Для нас це було дуже важливо. Хоча зараз горяни слухають попсу й шансон.

Зараз ви читаєте новину «"Перкалаба" виступила у "Лівому березі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути