Ексклюзиви
четвер, 12 листопада 2009 18:19

Відкриють мережу соціальних аптек

Депутати Івано-Франківської міськради планують виділити з бюджету 250 тис. грн на відкриття п"яти соціальних аптек. Там будуть нижчі ціни на ліки для пенсіонерів та інвалідів. В Івано-Франківську живуть 55 тис. пенсіонерів і майже 10 тис. інвалідів.

— Сьогодні всі міські аптеки — комерційні підприємства, і влада не має змоги контролювати наявність у них ліків і ціни, — говорить міський голова Івано-Франківська 46-річний Віктор Анушкевичус. — Цьогорічна ситуація з епідемією грипу показала — такий контроль конче потрібний.

Головна і найбільша соціальна аптека працюватиме в центральній міській клінічній лікарні на вул. Мазепи. Решта — в аптечних кіосках у медзакладах міста. Ліки для соціальної мережі закуповуватимуть у вітчизняних виробників, продаватимуть за тими ж цінами.

— Це на 40 відсотків дешевше, ніж у комерційних, — додає Віктор Анушкевичус. — З-за кордону надходитимуть тільки недорогі препарати, які необхідні для лікарень.

У Львові на вул. Гната Хоткевича, 30а соціальну аптеку відкрили в останні дні жовтня. Працюватиме вона ще рік-півтора, доки не мине криза. Тут за цінами виробника продають ліки для сердечників і діабетиків. У Чернівцях є три соціальні аптеки — N8 на вул. Головній, 33, N12 на вул. 28 Червня, 45а і на вул. Василя Сімовича, 24–26. Для пенсіонерів, учасників війни, інвалідів і чорнобильців тут діє знижка 5%.

В Ужгороді працює одна соціальна аптека N130 на вул. Капушанській. У ній відпускають ліки зі знижками для пільговиків і готують препарати за рецептами.

Зараз ви читаєте новину «Відкриють мережу соціальних аптек». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути