Ексклюзиви
пʼятниця, 13 серпня 2010 13:04

Мисливці показали майстерність ваблення оленя

Свято мисливців і любителів природи "Фестин Діани" відбулося минулої суботи у львівському музеї народної архітектури та побуту "Шевченківський гай". Дійство організувало обласне управління лісового і мисливського господарства спільно з "Ловецтвом України".

— "Фестин Діани" покликаний відроджувати традиції мисливства в Україні, — каже організатор дійства Вальдемар Олдак, 33 роки.

— Доведено, що ніхто не зробив для тварин більше, ніж мисливці, — запевняє голова товариства "Тустань" із Трускавця Сергій Черняк, 40 років. На стенді його організації виставлені опудала тварин, яких уполювали в Африці. — Бо ж мисливець хоче полювати якнайбільше. А отже, в лісах повинно бути якнайбільше тварин. Тому ловець мусить плекати природу.

Тим часом на сцені польські мисливці демонструють уміння ваблення оленя. Дують у різні ріжки — виходить звук, схожий на рев тварини. Пропонують спробувати глядачам. Зголошується мисливець Вадим Орєхов, 31 рік:

— Цікава річ. Знаю, що в гірських районах Львівщини теж так полюють.

Каже, ходив на полювання ще в дитинстві з батьком. Прошу його розказати мисливську байку.

— Говорять, за двома зайцями побіжиш — жодного не впіймаєш. Одного разу так і було — вискочили два зайці, обидва і втекли. А ось двох качок одним пострілом убивав.

Також у рамках свята відбулася виставка мисливських собак, показ мисливської моди, майстер-класи з виготовлення опудал тварин. Присутніх пригощали польовими стравами. "Фестин Діани" планують зробити щорічним.

Зараз ви читаєте новину «Мисливці показали майстерність ваблення оленя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути