понеділок, 31 грудня 2012 05:45

Яким буде для львів'ян 2013 рік?

Віктор ШЕВЧУК, 48 років, політолог і економіст:

— Будуть повертатися краяни з Греції, Італії, Іспанії — там роботи для заробітчан усе менше. Але Польща частково компенсуватиме це попитом на сезонну робочу силу.

Країни Західної Європи переносять свої промислові об'єкти на схід, де зарплати втричі-вчетверо нижчі, а якість робочої сили пристойна. На масштабні проекти поки що зарано сподіватися. Але до Львова зачастять іноземні делегації з подібними намірами. Позиції Львівщини посилить добудована територією Польщі до кордону автострада А4. Але на автобан до Львова сподіватися не варто — коштів у бюджеті немає.

Ціни на житло впадуть до 500-550 доларів за квадратний метр. На ринок нерухомості Львова готується "зайти" потужний інвестор зі зв'язками у столиці. Покупцям від цього лише радість, а от власникам недобудованої і непроданої нерухомості — клопіт.

Головною політичною подією стане "розкручування" нової партії Андрія Садового "Самопоміч". Вона позиціонуватиме себе як проєвропейська. Матиме на меті передусім "розмивання" голосів опозиційних партій. З'явиться "сенсаційна" інформація щодо біографій двох-трьох активістів "Свободи" найвищого рівня. Під кінець року зміниться губернатор. Найімовірніше, на цю посаду призначать відомого політика "помаранчевої" доби, наприклад колишнього міністра економіки Олександра Шлапака. Або когось із середовища "Свободи" — прихованого симпатика діючої влади. Це засвідчить початок підготовки до президентських виборів.

Андрій Сидор, 39 років, директор компанії з організації культурних заходів "Дік Арт":

— Ведемо перемовини із зірками світової величини, щоб вони виступили у Львові. З ким саме, не скажу, але якщо все буде добре, нас чекає музичний вибух. Через вибори люди призвичаїлися до безкоштовних виступів і неохоче купують квитки на концерти. Але через півроку зрозуміють, що до наступних виборів довго, а за якісну музику не шкода заплатити гроші. Навесні до музею Пінзеля стоятимуть черги. Його скульптури саме привезуть із Лувра. Після понад 20-річного простою відкриють оновлений за грантові кошти Природознавчий музей. Львів'яни ще самі не збагнули, яка це масштабна подія для області. Покоління дітей виросли без уявлення, які тварини водилися та живуть на Галичині.

Михайло Пашинський, 50 років, біоенергетик:

— Важким для області, як і для цілої України, буде січень та квітень. Число "13" ніяк не вплине на долю людей. Великих катаклізмів не передбачається. Можливий незначний підйом води, та до повені він не призведе. У лікарнях побільшає онкохворих, пацієнтів із серцево-судинними недугами. Зросте рівень смертності, але народжуваність також збільшиться. Можливо, буде зміна керівника в обласній адміністрації, але люди цього суттєво не відчують. Корупція залишиться на тому ж рівні.

Зараз ви читаєте новину «Яким буде для львів'ян 2013 рік? ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути