понеділок, 12 грудня 2011 06:15

Для отримання лікарняного треба написати заяву

"10 років живу і працюю у Львові. Знімаю тут житло. Але прописана у Перемишлянах, де народилася. Коли хворію, виникають великі проблеми з лікарняною відпусткою. Лікар може оглянути, але лікарняного листка без прописки не відкриває. Із температурою у Перемишляни їхати важко. Як бути?"

Лілія Федів, 30 років, економіст.

Ірина Юрків, 45 років, позаштатний спеціаліст з експертизи непрацездатності головного управління охорони здоров'я у Львівській області:

— У кожному медичному закладі мають надати медичну допомогу, незалежно від місця прописки. Для того, щоб вам відкрили лікарняну картку і листок непрацездатності, треба піти до завідувача поліклініки й написати заяву з проханням надати вам медичну допомогу за місцем проживання. Із собою візьміть паспорт. Якщо завідувача нема на місці, вас має прийняти його заступник. Вони підписують заяву, вона підклеюється у вашу лікарняну картку, і кожен лікуючий лікар вас приймає без питань. Якщо ви прийшли у гострому стані до завідувача, він не має права вам відмовляти чи відтягувати. Якщо є якісь зловживання — відмови, вимагання, — просимо звертатися в обласне управління охорони здоров'я на гарячу лінію 260 19 18. Вона працює з 10.00 до 18.00. Анонімних дзвінків не приймають, потрібно назватися і вказати свої контакти.

Зараз ви читаєте новину «Для отримання лікарняного треба написати заяву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути