Ексклюзиви
неділя, 26 листопада 2006 16:06

"Чорні" археологи розкопали могилу давньоруського воїна

Неподалік райцентру Любомль на Волині невідомі копачі вночі розрили два давньоруських могильники. На місці розкопок залишився керамічний посуд, наконечники стріл і фрагменти холодної зброї.

На могильниках господарювали гості з Півдня. Вони приїхали  вантажівкою КамАЗ із Херсона, скуповували в селян картоплю. Одночасно протягом трьох ночей обстежували металодетектором могильники. Після того розрили поховання.

— Імовірно, "чорні" археологи спочатку шукали зброю та військову амуніцію часів другої світової війни. Але натрапили на могильники, — каже спеціаліст райвідділу культури і туризму Наталя Слабчук, 32 роки.

Працівники Любомльського краєзнавчого музею припускають, що нелегальні копачі знайшли скарб воїна давньоруської дружини. Поспішаючи, не помітили пряжку і чоловічі мідні прикраси. До речі, шукачі скарбів уже дісталися тутешніх озер. Місяць тому в Люцимері виловили 120-кілограмове бронзове погруддя Сталіна, яке за часів Хрущова селяни скинули в ополонку.

Зараз ви читаєте новину «"Чорні" археологи розкопали могилу давньоруського воїна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути