Ексклюзиви
вівторок, 11 квітня 2006 17:57

Бездомні заробляють ремонтом меблів

Двадцятеро безпритульних ремонтують, реставрують та декорують на замовлення зламані або старі меблі в своїй майстерні, яку організувала спільнота взаємодопомоги "Оселя". Цех розмістився у Винниках під Львовом.

Третину заробітку вони залишають собі на кишенькові витрати, а решту зібраних коштів жертвують на потреби 200 інших бездомних. Їм щодня біля Порохової вежі видають одяг та гарячу їжу. Частина грошей від продажу також іде на оплату комунальних рахунків "Оселі", де мешкають майстри-безпритульні.

— Більшість того, що ми ремонтуємо — непотрібні й викинуті на смітник речі, — розповідає керівник майстерні, 35-річна Світлана Кіребко, — хоча інколи трапляються досить рідкісні антикварні скрині або світильники, інші предмети побуту. Приміром відреставровану стару гуцульську скриньку модельєр Оксана Караванська купила за 600 гривень.

На реставрацію однієї скрині, за словами Світлани Кіребко, зазвичай іде один-два місяці, а на крісла та шафи трохи більше. Деякі її підопічні працюють у майстерні для реабілітації безпритульних уже два-три роки, однак презентувати свій заклад вирішили тільки тепер.

Зараз ви читаєте новину «Бездомні заробляють ремонтом меблів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути