понеділок, 08 жовтня 2012 00:45

703 боєприпаси знайшли грибники

Автор: Фото надане прес-службою ГУ МНС України у Львівській області
 

703 боєприпаси часів Другої світової знайшли грибники  минулої п'ятниці. Вибухівка була складена у лісі в ямі за 3 км від села Оброшине Пустомитівського району. Там виявили корпуси мін без пороху, 152-міліметрові артилерійські снаряди. Сапери три дні підривали їх на місці — перевозити було небезпечно.

— Припускаємо, що після війни військові або місцеві селяни зібрали міни з полів та навколишніх сіл і закопали у вирві від авіабомби. Тепер їх випадково відкопали шукачі металу, — каже 32-річний Павло Василенко з обласного управління Міністерства з надзвичайних ситуацій. — Стільки снарядів в одному місці не пригадую. Боєприпаси в області знаходять практично щодня. Особливо багато їх у Бродівському, Золочівському і Старосамбірському районах — там були найактивніші бойові дії. Найчастіше міни виявляють випадково, коли працюють у полі, шукають гриби або риють котлован під фундамент. У Львові і Бродах натикалися на вибухівку, коли копали колектори для каналізації та проводили археологічні дослідження.

Зараз ви читаєте новину «703 боєприпаси знайшли грибники ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути