вівторок, 22 листопада 2011 12:30

Турчанок у аквапарку краще не фотографувати, бо матимеш неприємності
11

Фото: фото: active.turkey-obnovlenie.ru

В Туреччині є кілька аквапарків. До них можна добратися з будь-якого міста на узбережжі. У готелі міста Сіде нам пропонують поїздки до двох: "Троя", що розташований на території семизіркового готелю в місті Бодрум і до Анталії – в "Акваленд". Вибираємо другий маршрут , бо в "Трої", кажуть, не протовпитися. Три тисячі відпочивальників готелю, плюс приїжджі.

Квиток купуємо не в готельного гіда, а у вуличній агенції, так вдвічі дешевше. 30 доларів на дорослого з обідом і 15 на дитину віком до 12 років. У вартість входить обід: піцца чи гамбургер, пиво чи кола і морозиво.

Рівно о 9-й ранку автобус заїжджає за нами в готель. По дорозі забираємо інших туристів. Перед аквапарком нас завозять до ювелірного центру, де можна придбати коштовності із золота, діамантів та іншого дорогоцінного каміння. Ціни від двох тисяч євро. Прошу показати найдорожчий екземпляр. Це кольє з діамантів, вартістю 1млн. 200 тисяч євро. В центрі можна торгуватися, втім з нашої компанії всі виходять без покупок.

Здавши речі в сейф, біжимо до найближчих гірок аквапарку. Всього їх тут 10, довжиною від 40 до 100 метрів. Дітки дошкільного віку спускаються із найнижчої у басейн, вода якого доходить до колін. Спуск з решти теж веде до басейнів. Вода не морська і не хлорована, бо її доводиться наковтатися чимало.

Найстрашніша гірка "Камікадзе" -- закрита вузенька і пряма труба, через що розвивається страшенна швидкість. Вискочивши з неї, ще пару метрів летиш над басейном. У ній краще закрити носа рукою, бо вода забиває дихання.

Є чорна труба, у яку спускаєшся, сидячи на крузі. Турок штовхає тебе, здається, у самісіньке пекло: нічого не видно, ще й вода ллється на голову. Та, виявляється, в трубі є дірочки. Через них потрапляє денне світло, і стає зовсім не страшно.

Є гірка, де дві труби переплетені разом. Шниряєш в одну, тебе перекручує кілька разів, і вилітаєш з іншої. Хто боїться закритого простору, може спускатися з гірок, у яких немає труб. Тут почуваєшся дитиною, якій все можна. Спускаєшся лежачи, сидячи, тримаючись за руки.

У аквапарку кілька басейнів: в одному включаються штучні хвилі, в другому – є джакузі-бар. Барна стійка і стільчики розміщені у воді, можна попивати пиво по пояс у воді, і отримувати масаж. Є тут і штучний водоспад.

Турки, які обслужують гірки, подають щоразу руку, щоб вийти з басейну і слідкують, щоб турист спускався тільки тоді, коли його попередник вже внизу. Не встигне листочок з дерева впасти в басейн, як його тут же виловлюють.

Двічі на день у "Акваленді" відбувається шоу з морськими тваринами. За вхід треба додатково заплатити 20 доларів. З дельфінами можна сфотографуватися.

Всі турецькі жінки в "Акваленді" у супроводі чоловіків. Багато з них у закритих купальниках, на багатьох спеціальні костюми, які закривають навіть руки і ноги. Їхнє волосся прикривають чорні шапочки. Нас попередили, що їх краще не фотографувати, бо матимеш неприємності.

За п'ять годин в аквапарку ми гарно і рівномірно засмагли. По дорозі назад відвідали центр шкіри. Російська родина з нашого автобуса купила шкірянку. Хвалилися, що збили ціну з тисячі доларів до 300.

Зараз ви читаєте новину «Турчанок у аквапарку краще не фотографувати, бо матимеш неприємності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути