Ексклюзиви
пʼятниця, 24 серпня 2012 05:49

Вишиті краватки захищають від пристріту
5

Фото: фото: Світлана Корженко

Столична вишивальниця Тетяна Протчева вважає, що вишиті краватки і метелики захищають від пристріту.

Про це вона розповіла кореспонденту Gazeta.ua під час інтерв'ю.

"Вишиті краватки і метелики це не тільки красиво і стильно. Ці аксесуари захищають від пристріту. Всі, хто користується цими виробами, отримує потужний заряд позитивної енергії. У них піжнімається настрій і зникає нервове напруження", - сказала вона.

"Першу краватку вишила своєму сину. Він одягнув її лише з поваги до моєї праці. Коли повернувся з ліцею, сказав: "Мамо, твої краватки просто супер!". Тоді я зрозуміла, що ця річ актуальна і потрібна молоді. Зараз син навчається в медичному університеті Богомольця і часто одягає вишивані краватки на вечірки. Постійно чує компліменти на свою адресу", - додала Тетяна Протчева.

Майстриня виготовляє краватки і метелики на замовлення. Ціни починаються від 250 грн.

"Для їх виготовлення використовую натуральні тканини і нитки. Найчастіше беру бавовняні. Спочатку розробляю візерунок, а вже потім починаю вишивати. Термін виконання одного замовлення 3 тижні", - розповіла вона.

"Мої краватки мають Леонід Кравчук, Віктор Ющенко і Віктор Янукович. Також є вони в колекції  Олександра Омельченка і Леоніда Черновецького. Вони не купували краватки особисто, їм їх замовляли на подарунки. Вишитого метелика в мене замовляв Олег Скрипка. Часто його одягав, а потім згубив. За кілька днів мені подзвонив хтось із його помічників і попросив вишити точно такий. Почала пропонувати інший візерунок, та мені відповіли: "Олег хоче точно такий. Сказав, що в ньому себе дуже комфортно почував".

Якось показувала свої краватки на виставці в Японії. До мене підійшов мер міста Хадзу. Я вийняла з коробки краватку і вдягнула йому на шию, щоб сфотографувався у ній. Зняти краватку він не дав. Сказав: "У вишитій краватці мені дуже приємно і комфортно. Я її знімати не буду"

Зараз ви читаєте новину «Вишиті краватки захищають від пристріту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути