Ексклюзиви
середа, 09 листопада 2011 19:50

15 хвилин зарядки щодня подовжують життя на три роки

15 хвилин зарядки щодня подовжують життя на три роки

Підніміться на четвертий поверх у середньому темпі - один крок за секунду, - радить завідувач кафедри спортивної медицини й санології Національної медакадемії післядипломної освіти ім. Шупика Геннадій АПАНАСЕНКО. Якщо трохи захекалися -  все нормально. Коли задишка серйозна - треба звернути на це увагу. Як і чотирьох поверхів не здолали - треба лікуватися чи оздоровлюватися.

Далі вчений розповідає: "У кожній нашій клітині є мітохондрії, які виробляють енергію. Що більше її в клітині, то стійкіша вона до хвороб. Ефективність мітохондрій знижується через фізичні, хімічні, токсичні фактори та недостатню фізичну активність".

Як визначити енергопотенціал людини? Їй дають певне фізичне навантаження, вона дихає глибше й частіше, щоб із ним упоратися. Максимальне споживання кисню і є показником функції мітохондрії на рівні організму. На основі цього ми створили експрес-систему оцінки стану здоров'я. Вимірюємо зріст, вагу, пульс, тиск і час відновлення пульсу після 20 присідань за 30 секунд. За цими параметрами бачимо, до якої групи ризику належить людина. Європейці ще вимірюють рівень холестерину в крові, ліпіди й глюкозу.

Дослідили здоров'я 800 чоловіків, віком від 30 до 59 років. Вони щодня ходили на роботу й жодного разу не зверталися до лікаря. Провели їх через нашу систему. У 37 відсотків учасників виявили приховані форми ішемічної хвороби серця. Це - основна причина смерті серед чоловіків. Через неї маємо 100 тисяч інфарктів щороку. Решта піддослідних були цілком здорові.

Південнокорейські науковці 10 років наглядали за 400 тисячами осіб. Ті робили фізичні вправи по 15 хвилин на день. Так подовжили собі життя на три роки. І зменшили ймовірність ракових захворювань на 10 відсотків.

Не переїдайте, не куріть, пийте за день зо 2 літри води, висипайтеся, навчіться розслаблятися - і будете здорові.

 

Зараз ви читаєте новину «15 хвилин зарядки щодня подовжують життя на три роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути