Ексклюзиви
понеділок, 22 липня 2013 17:26

Українець заробляє $700 на тиждень, працюючи офіціантом у США

Українець заробляє $700 на тиждень, працюючи офіціантом у США
Заробітки офіціанта у США стабільні. Фото: megalife.com.ua

Киянин Данило Сікорський на літо полетів до США на роботу. Візу оформив через програму "Work and Travel", яка розрахована на студентів.

"Шкодую, що раніше нічого не знав про таку можливість заробити і світ подивитися, - говорить Данило. - Їздити за такою програмою можна усім студентам від 18 до 23 років. Пройшов співбесіду, отримав візу. Вибрав роботу офіціантом, бо там заробітки найвищі".

За словами хлопця, його одногрупники працюють у готелях аніматорами і на ресепшені, торгують у магазинах і парках розваг.

"Я працюю офіціантом в одному з ресторані Нью-Йорка, - розказує студент по Skype. - Заробітки стабільні. Зарплату отримую щотижня. Маю по 700 доларів. 300-400 з них - це мої чайові. Перший місяць працював помічником офіціанта. Англійську знав добре, але треба було вивчити меню ресторану, добре розбиратися у винній карті, бо відвідувачі приходять різні. Одні замовляють воду і кролятину, а інші просять обсмажені мідії і запитують, яке вино до них смакує найкраще. Вгодити смаку кожного клієнта непросто".

Каже, робочий день триває 8 год.

"Якщо працюю понаднормово, то це роботодавець оцінює у 1,5 раза вище за стандартну ставку", - пояснює Сікорський.

У США пробуде до кінця вересня.

"Працювати у ресторані чи кафе вигідніше, ніж торгувати чи підробляти нянею, - говорить Олена Галиш з Хмельниччини. - На тиждень навіть з плаваючим графіком офіціанту вдається заробити 600-700 доларів".

В американське місто Ньюарк Галиш переїхала, коли розлучилася з чоловіком.

"Поїхала працювати домробітницею. Але на 1,5 тисячі доларів важко було навіть вижити у місяць, - згадує хмельничанка. - Треба за щось винаймати житло, купувати їжу, їздити у транспорті. Пішла працювати офіціантом, бо вже трохи підучила англійську. Більшість барів у Штатах офіціантам зарплату не платять, бо ті мають і без того високі чайові. Познайомилася там з росіянкою Оксаною, якій набридло працювати страховим агентом. Вирішили відкрити свою фірму з прибирання офісів і житлових приміщень. Найняли на роботу дві американки і чотири жінки з Латинської Америки. Беремо 3 долари за квадратний метр. У конкурентів - по 4-5 доларів за квадрат. Півроку тому найняла садівника і прибиральника. За додаткову плату вони чистять басейни, стрижуть газони і підрізають сад".

Зараз ви читаєте новину «Українець заробляє $700 на тиждень, працюючи офіціантом у США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути