Ексклюзиви
середа, 27 травня 2009 16:35

Кільчицька зекономить на лікарнях 29 мільйонів

Кільчицька зекономить на лікарнях 29 мільйонів

Київська міськдержадміністрація доручила керівництву комунальних медичних установ столиці напрацювати пропозиції щодо мінімізації витрат під час надання допомоги хворим при збереженні якості цих послуг.

Про це йдеться в повідомленні КМДА із посиланням на результати наради з керівниками лікувальних установ міста, яка відбулася у вівторок, 26 травня, під головуванням першого заступника голови КМДА Ірени Кільчицької і начальника Головного управління охорони здоров"я і медичного забезпечення Людмили Качурової.

За ініціативою Кільчицької, у всі лікувально-профілактичні установи Києва було направлено фахівців-економістів для перевірки сум надходжень у спеціальні фонди лікарняних установ і витрат із цих сум, і сьогодні вже є перші результати їх роботи. У декількох лікувально-профілактичних установах виявлено низку фінансових порушень, інформує Качурова.

У свою чергу Кільчицька зазначила, що через кризу в країні міська влада вважає за необхідне знати, що робиться в кожній із комунальних лікарень столиці.

За її словами, сьогодні Київ чи не єдине місто в Україні, в якому медична галузь ще "тримається на поверхні".

"Ми тримаємося, і будемо триматися і надалі, і, незважаючи на негативні публікації в пресі, ми постійно здійснюємо цілий ряд антикризових заходів, які в цілому допоможуть нам заощадити 29 млн грн на рік", - зазначила Кільчицька.

Вона пообіцяла, що буде працювати окремо з кожним головним лікарем, і перевіряти, скільки кожна конкретна лікарня отримує з бюджету міста, скільки із спецфонду, і скільки грошей йде до фонду заробітної плати.

"Необхідно, щоб вся система працювала таким чином, щоб уникнути будь-яких негативних змін у системі охорони здоров"я міста Києва. І ми робимо заради цього все можливе. Я чекаю пропозицій щодо мінімізації витрат від кожної лікарні та поліклініки", - сказала Кільчицька.

На нараді вона також повідомила, що питання про компенсацію надбавок лікарям за перші три місяці поточного року зараз вирішується, і пообіцяла, що найближчим часом усі лікарі її отримають.

Як повідомлялося раніше, в квітні цього року, державні та комунальні установи охорони здоров"я можуть надавати платні послуги бажаючим, які проходять лікування, а також здавати в оренду в неробочий час приміщення та обладнання.

Нагадаємо, раніше міський голова Леонід Черновецький доручив виділити в столичних лікарнях "кімнатки" для мусульман, православних, католиків і протестантів з метою забезпечити "прямий шлях до Бога".

За матеріалами Корреспондент.net, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Кільчицька зекономить на лікарнях 29 мільйонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути