четвер, 24 квітня 2008 17:27

З"явилися перші кадри комедійного фільму "Майн Кампф" (ФОТО)

П"єсу популярного угорського драматурга Георга Таборі "Mein Kampf" переносять на великий екран. Це чорна комедія, що розповідає про молоді роки Адольфа Гітлера-Шикльгрубера. Згідно з сюжетом, Аді приїжджає до Відня, де заводить дружбу із старим євреєм Шломо Херцлем. Гітлер і не припускає, що спілкується з лютим расовим ворогом і слідує всім порадам і побажанням нового знайомого. Міняє зачіску на знаменитий косий чуб і відрощує під носом мушку.

Роль біснуватого фюрера зіграє актор Том Шилінг, а його екранним партнером стане Георг Готц, йому дісталася роль мудрого Шломо.

Прем"єра фільму відбудеться наступного року у Німеччині.

"Моя боротьба" (нім. "Mein Kampf") - книга Адольфа Гітлера, що поєднує елементи автобіографії з викладом ідей нацизму. На більшості мов світу нерідко її заголовок дають не в перекладі, а в оригіналі або транслітерації (Майн Кампф).

Книга відображає ідеї, кульмінацією яких стала Друга світова війна. Помітно видно непримиренний антисемітизм автора. Наприклад, стверджується, що міжнародна мова есперанто є частиною єврейської змови, наводяться аргументи на користь націоналістичної ідеї Drang nach Osten завоювання східних земель, особливо Росії.

Гітлер використовував основні тези популярної у той час ідеології "єврейської загрози"", що говорять про можливість монопольного захоплення світової влади єврейською нацією.

Також з книги можна дізнатися багато подробиць дитинства Гітлера і те, як сформувалися його антисемітські і мілітаристські погляди.

У частині політичних теорій автор визначає як два основних світових зла комунізм та іудаїзм.

Фото Reuters

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «З"явилися перші кадри комедійного фільму "Майн Кампф" (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути