пʼятниця, 17 березня 2017 16:58

Зупинка заводу викликала екологічну катастрофу

Зупинка заводу викликала екологічну катастрофу
На Волині просто неба гниють трупи свиней і коней. Стоп-кадр

На Ковельський ветсанзавод звозять рештки тварин з Волинської області. Проте, останнім часом з їхньою переробкою у підприємства виникли проблеми. Купи мертвих свиней і коней розкладаються просто неба, отруюючи довкілля та життя місцевих.

Жителі Ковеля Волинської області скаржаться на скотомогильник, який влаштувало керівництво місцевого ветсанзаводу - держпідприємства, яке мало б утилізовувати тварин, повідомляє ТСН.

Раніше останки використовували для виготовлення мила.

"Кожного року таке. Літом ввечері зазвичай костомелка смердить. Але що буде цього літа, я навіть боюся уявити. Страшне, що там робиться. Просто раніше той завод працював, з тих відходів (кісток, шкур. - ред.) варили дустове мило. А зараз все заглохло. Приблизно осінь-зима, як морози почалися. Ми каталися велосипедами лісом і поїхали дорогою, а хлопці туди звернули і заїхали у цей сморід. Це був жах", - розповів місцевий Олександр.

Підприємство, на території якого влаштували екологічну катастрофу, - це ковельська філія ДП "Укрветсанзавод". За даними місцевої влади, це єдине підприємство на території Волинської області, яке переробляє та утилізує сировину тваринного походження, неякісні харчові продукти тощо.

"Повна зупинка роботи Ковельської філії Укрветсанзаводу може завдати сильного удару по екології Волині", - сказав Володимир Гунчик, голова Волинської ОДА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У центрі міста облаштували забійний цех.

Місцеві жителі заблокували дорогу, якою вантажівки возять на костомелку трупи тварин. Активісти вимагають повного закриття підприємства та утилізації відходів, які накопичилися на його території за останні роки.

Зараз ви читаєте новину «Зупинка заводу викликала екологічну катастрофу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути