Ексклюзиви
вівторок, 02 січня 2024 09:00

Спецтема: Війна Росії проти України

"ЗСУ завдали Росії великої поразки" – головні підсумки року на фронті

"ЗСУ завдали Росії великої поразки" – головні підсумки року на фронті
Українська сторона продемонструвала суб'єктність у прийнятті рішень, наголосив Дмитро Снєгирьов.Фото: Facebook

Українські сили оборони перейшли до планової роботи по силам і засобам окупантів. Це головний підсумок минулого року.

Україна продемонструвала суб'єктність у прийнятті рішень. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів Дмитро Снєгирьов, військовий експерт.

"Перш за все, треба спростувати інформацію, що український контрнаступ не мав результатів. Українська сторона створила прецедент в історії – нанесла поразку країні, яка має другий за тактико-технічними характеристиками флот у Чорноморському басейні. Залишки цього флоту вивели подалі – і це головне досягнення контрнаступу. Це показова ситуація. Цю поразку Росії визнали всі", – сказав Снєгирьов.

Також можна говорити про зміну тактики і стратегії по деокупації Криму, додав експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Цю поразку Росії визнали всі": рік на фронті - аналіз, фото і карти

"Якщо раніше удари по логістичній і військовій інфраструктурі мали показовий характер, то зараз мовиться про системну роботу по засобам і силам окупантів. За системою НАТО це характеризується як один з етапів планування наступальних операцій. Тобто наші сили перейшли до планової роботи. І це є головним підсумком минулого року. І це стосується всіх окупованих територій. Б'ють по нафтобазах, складах з БК, пунктах постійної дислокації окупаційних військ", – пояснив Снєгирьов.

Українська сторона продемонструвала суб'єктність у прийнятті рішень, додав експерт.

"Зокрема, і щодо контрнаступу. Західні ЗМІ намагалися нас звинуватити у тому, що ми відійшли від порад їхніх військових спеціалістів. Але це не прорахунок, а перемога. Бо так звані поради західних спеціалістів не враховували реальну ситуацію на лінії зіткнення. Зокрема, поради прорвати за чотири дні лінію оборону противника. Бо глибина мінних полів росіян – 17 кілометрів. Тому подібні дурнуваті заяви західних експертів варто розцінювати як некомпетентність. Також змінили тактику – просування з використанням малих мобільних груп. Прорахунки тут не українські, а західних партнерів. Нам досі не поставили літаки, інженерну техніку розмінування, необхідну кількість засобів ураження. З військової точки зору ми втримали ситуацію під контролем. А суттєвої зміни лінії бойових дій немає. Ситуацію у Бахмуті не варто розцінювати як поразку. ЗСУ там виконали низку важливих завдань. У ході контрнаступу вдалося звільнити більше території, ніж окупанти захопили за весь період зимового-весняного наступу", – уточнив Снєгирьов.

Збройні сили України цього року створили прецедент в історії, вважають експерти. Також наші сили змінили тактики і стратегії по деокупації Криму та інших окупованих регіонів. Які успіхи і поразки на фронті побачили у цьому році – про це у матеріалі Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «"ЗСУ завдали Росії великої поразки" – головні підсумки року на фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути