середа, 24 серпня 2022 20:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Зруйновані долі, смерть, сльози і трохи посмішок: шість місяців війни у фото
53

24 серпня минає шість місяців, як триває героїчне протистояння українського народу проти російської навали.

За шість місяців повномасштабної війни світ побачив звіряче обличчя Кремля – тисячі загиблих українців, знищені домівки, діти, які втратили своїх батьків.

Лише кожен 20-й ракетний удар РФ був завданий по військовому об'єкту. Решта 19 – влучали у житлові будинки, школи, лікарні, університети. У те, що українці будували й створювали своїми руками, і з чого складалося наше мирне життя. Gazeta.ua нагадує, що пройшли українці за ці страшні пів року.

Україна шість місяців протистоїть повномасштабному вторгненню Росії
Фото: t.me/V_Zelenskiy_official
Україна шість місяців протистоїть повномасштабному вторгненню Росії
Україна шість місяців протистоїть повномасштабному вторгненню Росії
Україна шість місяців протистоїть повномасштабному вторгненню Росії
Україна шість місяців протистоїть повномасштабному вторгненню Росії

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб оновив дані про втрати російських окупантів в Україні

Україна відвоює кожен метр своєї землі. А кожного російського злочинця чекає відплата, заявив напередодні президент Володимир Зеленський.

"У тій точці, де ми перебуваємо, до режиму припинення вогню ми не готові. Ми пояснили, що "Мінська-3, чи "Мінська-5", чи "Мінська-7" не буде. Ми в ці ігри грати не будемо, ми так втратили частину наших територій. І всі це прекрасно розуміють, всі від нас це почули. Тому що це – пастка. Ми розуміємо", – сказав президент.

Наголосив, що російський агресор прийшов на територію України та вбиває українських громадян, які захищаються й борються за своє життя.

Пів року тому, 24 лютого, країна-агресорка Російська Федерація розпочала повномасштабну війну проти України. Близько 4 години за київським часом президент РФ Володимир Путін оголосив про "спеціальну воєнну операцію". Заявив про "демілітаризацію і денацифікацію" України.

Близько 5-ї ранку про звуки вибухів повідомили у Києві, Харкові, Одесі, Житомирі, Херсоні, Миколаєві, Запоріжжі, Броварах. Ворог атакував з території РФ, Білорусі і тимчасово окупованого Криму.

З початку повномасштабної війни ЗСУ звільнили від окупантів 1060 населених пунктів, повідомляв президент. 323 громади з дев'яти областей рахуються у районах бойових дій, на тимчасово окупованих територіях і тих, що в оточенні.

Зокрема це 66 громад Донецької області, 56 – Харківської, 9 – Дніпропетровської, 37 – Луганської, 54 – Запорізької, 49 – Херсонської, 26 – Миколаївської, 21 – Сумської, п'ять – Чернігівської.

Зараз ви читаєте новину «Зруйновані долі, смерть, сльози і трохи посмішок: шість місяців війни у фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути