середа, 14 жовтня 2020 20:52

"Жодних домовленостей з ворогом": у Львові відбувся марш захисників
21

Марш пройшов без політичних гасел та символіки політичних партій
Фото: Валерій Шмаков
Марш пройшов без політичних гасел та символіки політичних партій
Присутні несли  портрети загиблих бійців і тих, які перебувають в полоні, аби влада про них не забула
Марш пройшов без політичних гасел та символіки політичних партій
Марш пройшов без політичних гасел та символіки політичних партій

У Львові відбувся Марш з нагоди Дня захисника, яке відзначають сьогодні 14 жовтня.

Захід розпочався біля пам'ятника Степану Бандері, де зібралися сотні ветеранів АТО/ООС, добровольців, волонтерів, родичів загиблих бійців та небайдужих львів'ян.

Присутні запалили лампадки та хвилиною мовчання вшанували полеглих за волю України. Також розгорнули банер із фотграфіями полеглих українських військових із підписом "Вони загинули не за те, щоб ви капітулювали!". Останні два слова були написані жовтим на зеленому фоні. Мати полеглого в липні бійця ООС Тараса Матвіїва зачитала вірш про сина. А також патріотичний вірш самого Тараса, який він написав до загибелі.

Запалити лампадку прибув і міський голова Львова Андрій Садовий. Деякі з учасників мітингу вступили з ним в суперечку та попросили покинути захід і не політизувати його.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Марш до Дня захисника України: наживо

Згодом розпочався марш до пам'ятника Тарасові Шевченку. Присутні несли два гігантські прапори синьо-жовтий та червоно-чорний. А також портрети загиблих бійців і тих, які перебувають в полоні. За словами ветерана АТО Артура Кірєєва, цим хочуть нагадати владі, що про них не можна забувати.

"Війна триває не тільки на полі бою. Фронт пролягає через все українське життя. Російська агентура намагається розхитати нас зсередини, підірвати основи державності, послабити нашу армію. Насторожує, що чуємо з боку Офісу Президента про готовність домовлятися з Путіним. Домовлятися з тим, хто ввів війська в Україну, які вбили тисячі людей. З ворогами, які люто нас ненавидять. До того ж, Москва хоче, аби ми сідали за стіл переговорів з маріонетками, які очолюють окупаційні адміністрації. Яких завтра викинуть на смітник. Шлях України тільки один — зміцнювати армію і наші позиції на міжнародній арені, залучатися підтримкою нових союзників. Мир буде тільки коли повернемо свої території", - зазначив у своїй промові ветеран АТО, доброволець батальйону Аратта Андрій Лібич.

Марш пройшов без політичних гасел та символіки політичних партій. Учасники скандували "Слава Україні! Героям Слава!", "Путін х..йло!". Захід завершився святковим концертом біля пам'ятника Т. Шевченку.

В рамках флешмобу до Дня захисника України, військовослужбовці ЗСУ викладають в мережу фейсбук фото у формі та у цивільному вбранні. Менше ніж за дві доби фото військових зібрали сотню тисяч переглядів та тисячі коментарів підтримки.

Зараз ви читаєте новину «"Жодних домовленостей з ворогом": у Львові відбувся марш захисників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути