Ексклюзиви
пʼятниця, 21 березня 2008 18:04

Зняті перші кадри фільму Лунгіна "Іван Грозний і Митрополит Філіп" (ФОТО)

Відомий режисер Павло Лунгін готує новий фільм за сценарієм Олексія Іванова, що розповідає про епоху Івана Грозного. Картина отримала назву "Іван Грозний і Митрополит Філіп". Головні ролі зіграють Петро Мамонов (в ролі Івана Грозного) і Олег Янковський (в ролі Митрополита Філіпа).

Ряд приміщень для зйомок надасть музей-заповідник Володимиро-Суздальський. Весь фільм буде знятий в Суздалі і його околицях. Зйомки почнуться через декілька днів, а їх завершення заплановане на кінець червня. Вихід картини відбудеться не раніше 2009 року.

У основі картини - непрості взаємини Івана Грозного і митрополита Московського і Всія Русі Філіпа (у миру Федір Степанович Количев). Колись вони були однодумцями, проте згодом їх погляди з питань політики і віри кардинально розійшлися. Філіп публічно виступив перед царем із засудженням опричних страт, внаслідок чого був ув"язнений в Отроч-Успенський монастир і в 1569 році задушений Скуратовим-Бельским за наказом Івана Грозного.

Знімальний період продовжиться до кінця червня. У Суздалі, де буде знятий практично весь фільм, вже розпочато зведення декорацій (до теперішнього часу вони займають вже більш ніж гектар), які відтворять Москву XVI століття. На екрани фільм вийде в 2009.

Петро Мамонов знімався у Лунгіна двічі - в картинах "Таксі-Блюз" і "Острів". Останній фільм приніс і акторові, і режисерові в 2007 рік численні премії, зокрема "Ніку" і "Золотого орла".

Фото Reuters

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Зняті перші кадри фільму Лунгіна "Іван Грозний і Митрополит Філіп" (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути