Ексклюзиви
пʼятниця, 21 вересня 2007 09:03

Знаменитий американський письменник Стівен Кінг відзначає 60-річний ювілей

Знаменитий американський письменник, відомий своїми романами в жанрі "хоррор", Стівен Кінг відзначає в п"ятницю 60-річний ювілей. Як повідомляється в прес-релізі, розміщеному на сайті Кінга, найближчим часом очікується початок роботи його добродійного фонду Heaven Foundation. Ця організація надаватиме гранти молодим письменникам і художникам, які через хворобу або поранення не можуть самостійно забезпечувати себе і своїх рідних.

Кінг заснував Heaven Foundation близько року тому після спільного з відомими письменниками Джоном Ірвінгом і Джоан Роулинг добродійного радіовиступу.

У червні 1999 року Кінг сам пережив серйозну автокатастрофу, після якої довгий час знаходився під спостереженням лікарів і не міг повноцінно працювати. На щастя, у нього на той час були значні заощадження. Проте більшість людей мистецтва не мають постійної роботи і доходу.

Як говорить письменник, його реакцією на цю проблему стало створення добродійного фонду, який допомагав би певному числу людей, що потребують цього, передає РИА "Новости".

Це не єдиний приклад участі Кінга в доброчинній діяльності: він регулярно вносить пожертвування в Американське спілку боротьби з раком (American Cancer Society) і забезпечує навчання студентів середньої школи в районі свого проживання.

Зараз ви читаєте новину «Знаменитий американський письменник Стівен Кінг відзначає 60-річний ювілей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути