Ексклюзиви
понеділок, 14 липня 2008 18:02

Знайдені старовинні презервативи (ФОТО)

Співробітники бібліотеки Університету Саламанки знайшли згорток з презервативами середини XIX століття між сторінками старовинної книги по медицині. Курйозна знахідка була зроблена під час ревізії фондів Головної історичної бібліотеки стародавнього іспанського університету.

Старовинні кондоми були заховані в трактаті по медицині XVI століття. Виготовлені зі свинячої кишки протизаплідні засоби були акуратно загорнуті в сторінку періодичного видання. Ця обставина дозволила точно визначити дату створення тайника - 1857 рік.

Швидше за все, вважають співробітники бібліотеки, чоловік, що залишив презервативи в книзі був студентом-медиком. Чому він не використав їх за призначенням, мабуть, назавжди залишиться загадкою.

Зараз старовинні презервативи разом з іншими забутими відвідувачами предметами можна побачити в музеї університетської бібліотеки, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Знайдені старовинні презервативи (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути