Ексклюзиви
вівторок, 09 червня 2009 19:20

Знайдена частина лайнера Air France може пролити світло на катастрофу

Знайдена частина лайнера Air France може пролити світло на катастрофу
Знайдена бразильськими військовими хвостова частина літака A-330, що розбився, може стати ключем до з"ясування обставин катастрофи, вважають експерти. В Інтернеті розміщено відео AP з місця пошукових робіт. У кадрах видно великий фрагмент лайнера Air France з фірмовими синьо-біло-червоними смугами, в якому фахівці розпізнали вертикальний стабілізатор.

Між тим, у вівторок з води витягнули ще 4 тіла тих, хто знаходився на борту. Таким чином, загальна кількість знайдених загиблих досягла 28. Пошуки продовжуються.

Те, що стабілізатор знайдений практично цілим, говорить на користь версії розвалу літака ще в повітрі, говорять американські авіаційні експерти. Крім того, ця знахідка може значно звузити зону пошуку бортових самописців, які розташовані в хвостовій частині фюзеляжу.

Відсутність же слідів горіння на стабілізаторі не може служити доказом чого-небудь: якщо в якійсь частині лайнера стався вибух або пожежа, вогонь міг і не встигнути розповсюдитися на хвостову частину. У будь-якому випадку дослідження знайдених уламків украй важливе, оскільки допоможе зрозуміти, з якого напряму лайнер зазнав невідомого удару, який розламав його на частини.

Також допоможе і вивчення знайдених тіл загиблих. Якщо вдасться встановити особу людини і його місце в салоні, то, з урахуванням характеру тілесних ушкоджень, вдасться відновити картину катастрофи.

Між тим з"явилася версія, згідно з якою причиною катастрофи літака могла стати несправність приладів вимірювання швидкості. За неофіційними даними, експерти, які займаються розслідуванням катастрофи, перевіряють версію про збій саме цих систем.

Раніше Air France вже заявила про намір прискорити процес заміни датчиків швидкості на літаках Airbus, що належать авіакомпанії.

Представники Air France підтвердили, що ще в травні минулого року були відмічені випадки "втрати інформації про швидкість польоту" на рейсах, що виконуються літаками А330 і А340.

Проте, за словами експертів, дуже рано заявляти про те, що причиною аварії літака стали саме невірні показники датчиків.

Зараз фахівці вивчають знайдений фрагмент хвостової частини літака.

Для забезпечення пошукової операції задіяні більше 820 бразильських військових - 570 людей особового складу ВМС і 250 - ВПС. Окрім п"яти кораблів ВМС Бразилії, в ній бере участь французький фрегат, а з повітря підтримку надають 14 літаків - 12 бразильських і два французьких. Сюди ж прямує і французький атомний підводний човен "Емерод" (Смарагд). Його сучасна система виявлення може надати серйозну допомогу у пошуках бортових самописців лайнера на дні океану.

Літак A-330, що прямував з Ріо-де-Жанейро до Парижу, пропав з радарів рано вранці в понеділок, коли пролітав над Атлантикою. Відомо, що перед цим він потрапив в зону турбулентності і надіслав сигнал про неполадки з електрикою.

За матеріалами NEWSru.com, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Знайдена частина лайнера Air France може пролити світло на катастрофу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути