Ексклюзиви
понеділок, 16 квітня 2007 18:37

Житло в кредит пропонує Туреччина іноземцям

Турецькі банки почали пропонувати іноземцям, зокрема росіянам, іпотечні кредити на купівлю житла в країні. Оформлення такого кредиту стало можливим завдяки ухваленню 6 березня турецького закону про іпотеку.

Ставки за кредитами складають 7,8 відсотка річних для кредитів в євро і 8,4 відсотка річних для кредитів в доларах США. Термін позики варіюється від трьох місяців до 10 років. Для порівняння, ставки з російської іпотеки перевищують 10 відсотків.

Для оформлення кредиту необхідно укласти з продавцем договір про купівлю житла, а також отримати посвідку на проживання, пред"явивши цей договір разом з копією документа, що засвідчує права продавця на житло, в поліції. Крім того, для купівлі будинку або квартири необхідний технічний паспорт будівлі (так званий іскан), податковий номер позичальника, який можна отримати в податковій інспекції та довідка про доходи з копією паспорта позичальника.

Квадратний метр новобудови в Анталії або Аланії коштує від 800 до 1000 євро. В даний час за 80 тисяч євро можна купити в Туреччині квартиру площею близько 100 квадратних метрів на першій або другій лінії від моря. Втім, уточнює видання, після набуття чинності закону про іпотеку ціни на житло почали рости, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Житло в кредит пропонує Туреччина іноземцям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути