Ексклюзиви
середа, 24 липня 2024 22:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Жителям Москви пропонують майже $60 тис за рік участі у війні проти України - Reuters

Жителям Москви пропонують майже $60 тис за рік участі у війні проти України - Reuters
Річне грошове забезпечення російських контрактників із Москви перевищить середню номінальну заробітну плату по Росії більш ніж у п'ять разів. Фото: АрміяInform

Жителі Москви, які підпишуть контракт для військових дій проти українців, отримають від міста початковий внесок у розмірі 1,9 мільйона рублів ($21 777), внаслідок чого їхня річна платня в перший рік служби збільшиться до 5,2 мільйона рублів ($59 600).

Загальна сума виплат включатиме початковий внесок, заробітну плату від Міністерства оборони, а також регіональні та федеральні дотації. Про це йдеться у повідомленні мерії Москви Сергія Собяніна, передає Reuters.

Нові виплати набудуть чинності негайно.

Підвищення означає, що річне грошове забезпечення російських контрактників із Москви перевищить середню номінальну заробітну плату по Росії більш ніж у п'ять разів, згідно зі статистичними даними за перший квартал 2024 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путіну бракує людей і боєприпасів для великого наступу - НАТО

Щедрі виплати контрактникам допомогли Росії уникнути нової загальнонаціональної мобілізації після невдалої кампанії 2022 року, що призвела до масової втечі людей до сусідніх країн.

Проте, деякі економісти стверджують, що виплати створюють ризиковані дисбаланси. Вони стверджують, що висока заробітна плата воюючих в Україні стала орієнтиром для решти економіки, що призвело до зростання заробітної плати у всіх секторах.

Російські офіційні особи заявляють, що цього року близько 190 000 людей добровільно вирушили на війну, що Москва називає "спеціальною військовою операцією". За їхніми словами, це можна порівняти з 490 000 контрактів, підписаних у 2023 році.

Офіційних даних про кількість добровольців із Москви немає, але міська влада оцінює загальну кількість москвичів, що воюють в Україні станом на 13 червня, у 45 000 осіб.

Росія посилила вербування найманців на війну проти України в африканських країнах.

Адже ресурс ув'язнених росіян уже вичерпано. Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії.

Зокрема, у травні Головне управління розвідки Міноборони України повідомило, що РФ активізувала спроби вербувати африканців для участі у бойових діях в Україні. Ці зусилля зосереджені, зокрема, на центральноафриканських країнах Руанді, Бурунді, Конго та Уганді.

Зараз ви читаєте новину «Жителям Москви пропонують майже $60 тис за рік участі у війні проти України - Reuters». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути