Ексклюзиви
понеділок, 19 лютого 2007 13:32

Жителів Підмосков"я треба негайно вакцинувати від пташиного грипу

У зв"язку із спалахом небезпечного для людини азіатського варіанту пташиного грипу H5N1 в Підмосков"ї необхідно терміново почати вакцинацію людей, які контактують з пернатими, вважає директор НДІ грипу, академік РАМН Олег Кисельов.

За його словами, необхідно налагодити випуск російської вакцини, створеної в НДІ грипу на основі ізоляту в"єтнамського вірусу пташиного грипу. Поки цей препарат пройшов тільки перший етап випробувань і ще не запущений у промислове виробництво.

Директор НДІ грипу відзначив, що вже з"явилися нові віруси - турецький і індонезійський, які перевершують по еволюції в"єтнамський ізолят, що став основою для розробки російської вакцини.

Кисельов вважає, що разом із створенням вакцини проти пташиного грипу для людей, необхідно створювати препарати для неспецифічної профілактики цієї інфекції.

- Ми провели випробування двох противірусних препаратів, які можуть бути використані і проти пташиного грипу, - тріазовірину та інгарону, препарату на основі гамма-інтерферонів, - сказав директор НДІ грипу.

За його словами, добре досліджені серії тріазовірину можуть випустити у вересні, а його масовий випуск може бути налагоджений через рік, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Жителів Підмосков"я треба негайно вакцинувати від пташиного грипу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути