субота, 20 жовтня 2018 03:28

Жителі міста онлайн обиратимуть локації для графіті

Жителі міста онлайн обиратимуть локації для графіті
Бета-версію сайту AnyArt автори планують запустити вже до кінця 2018-го. Фото: Zaxid.net

Жителі Львова зможуть долучатись до створення графіті у місті. Цьому посприяла розробка студентів Львівської політехніки Анни Манько, Даніїла Логвінова та Михайла Гурського.

Минулого місяця вони презентували проект AnyArt, мета якого впорядкувати стріт-арт у Львові. Ця ідея вже перемогла у студентському ідеатоні під час Форуму 451°E, який відбувся у вересні.

Бета-версію сайту AnyArt автори планують запустити вже до кінця 2018-го. Згодом запрацює також мобільний додаток AnyArt. Завдяки цьому проекту місто, мешканці та художники зможуть спільно контролювати розміщення графіті у Львові, повідомляє Zaxid.net.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали унікальні графіті зі стін замку Любарта

"Цей проект дозволить нам зробити Львів ще цікавішим. Львівяни зможуть онлайн пропонувати свої ідеї щодо локацій для стріт-арту. Для цього потрібно буде зробити фото і завантажити його на сайт чи додаток. Згодом це повідомлення отримуватиме міська рада, яка порадившись із Управлінням історичного середовища, зробить висновок: бути у цьому місці графіті чи ні. Якщо міськрада погодить розміщення, одразу стартуватиме прийом пропозицій від художників. Серед усіх ескізів львів'яни зможуть вибрати той, який їм найбільше до вподоби і який би вони хотіли бачити у рідному місті", - розповідає Марта Романяк, керівниця ІТ відділу Львівської міськради.

Також сайт AnyArt допоможе очистити місто від безглуздих величних малюнків, які псують репутацію.

"Як це працюватиме? Наприклад, ви виходите з дому і бачите якесь некрасиве графіті. Робите фото на телефон, заходите на наш сайт, реєструєтесь, завантажуєте фото. У базі є дані, за якими можна перевірити, чи взагалі в тому місці може бути щось намальоване. Далі мітка з цим некрасивим графіті з'являється на карті сайту. Після цього художники пропонуватимуть свої ескізи того, що вони бачать на цьому місці. Потім мешканці голосуватимуть за ескізи", – пояснила Анна Манько.

Зараз ви читаєте новину «Жителі міста онлайн обиратимуть локації для графіті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути