Ексклюзиви
четвер, 31 січня 2008 15:24

Жителів Росії лікуватимуть по телевізору

29 січня відбувся перший телеміст між Ненецькою окружною та обласною Архангельською лікарнями. Студія телемедицини дозволить пацієнтам окружної лікарні отримувати консультацію медичних світил з обласної клініки.

Очікується, що це дозволить підвищити якість медичної допомоги, збільшити її ефективність і оперативність. Сьогодні в регіоні створено понад двадцяти подібних телестудій при лікувально-профілактичних установах.

"Роль телекомунікаційного зв"язку в умовах Заполяр"я важко переоцінити - це людські життя і здоров"я людей, адже людям буває потрібна екстрена медична допомога. Поки надати її може тільки санавіація. В деяких випадках лікареві сільської амбулаторії телемедицина дасть можливість допомогти пацієнтові прямо в селищі, не чекаючи прибуття санітарного вертольоту", - заявив Валерій Потапенко, глава Ненецького автономного округу. У решті випадків - наприклад, щоб зробити укол або провести трепанацію - лікареві все ж таки доведеться добиратися по коліно в снігу до хатинки в темному лісі.

Найближчим часом Мінінформзв"язку збирається почати впровадження "типового рішення" для надання послуг телемедицини у всіх регіонах Росії. Нагадаємо, що цього року планується почати створення мережі широкосмугового доступу в Інтернет медичних установ Росії, повідомляє Newsland.

Зараз ви читаєте новину «Жителів Росії лікуватимуть по телевізору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути