четвер, 22 листопада 2007 10:42

Жириновському загрожує кримінал по двох статтях

Жириновському загрожує кримінал по двох статтях

Тамбовська прокуратура встановила, що лідер ЛДПР, віце-спікер Держдуми четвертого скликання Володимир Жириновський порушив правила передвиборної агітації. Крім того, як пише "Незалежна газета", на думку прокуратури, відносно Жириновського слід порушити кримінальну справу по двох статтях.

Підставою для прокурорської перевірки відносно Жириновського стала скарга лідера тамбовських комуністів Тамари Плетньової, яка сприйняла за образу вислів лідера ЛДПР під час виступу 29 жовтня в ефірі місцевого телеканалу. Тоді Жириновський заявив, що Плетньова "закликала народ до сокири", що у неї кілька чоловіків і немає дітей, а крім того, сильно завищив її вік.

Плетньова поскаржилася у виборчком, зазначивши, що Жириновський порушив правила ведення агітації, дозволеної у ЗМІ тільки з 3 листопада. Обласна, а потім і Центральна виборча комісії скаргу відхилили, не виявивши у виступі Жириновського ознак агітації.

Прокуратура, з свого боку, погодилася з тим, що виступ Жириновського був агітацією, а крім того, порахувала, що головний ліберал-демократ принизив людську гідність Плетньової (частина 1 статті 282 КК) і образив її (частина 2 статті 130).

КПРФ вже подала повторну скаргу у ЦВК на Жириновського, з проханням зняти його з виборів. Для того, щоб притягати лідера ЛДПР до кримінальної відповідальності, потрібний дозвіл Держдуми, а вона вже завершила свою останню сесію. Нова буде вибрана 2 грудня, повідомляє Пятая Дума.

Зараз ви читаєте новину «Жириновському загрожує кримінал по двох статтях ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути