пʼятниця, 09 липня 2010 14:46

Жінку-прем"єра Австралії закидали яйцями

  Зброя пролетаріату
Зброя пролетаріату

Обрана два тижні тому на пост прем'єр-міністра Австралії Джулія Гіллард, мало не отримала яйцем по обличчю. У фойє телестудії в місті Перт в неї жбурнув цей продукт один з телеглядачів, який протестував таким чином проти податкової політики влади.

Прем'єра мужньо закрила своїм тілом жінка-охоронець, в яку і потрапило яйце. Зловмисник затриманий: ймовірно, йому доведеться заплатити штраф.

Джулія Гіллард вже поставила кілька рекордів в історії Австралії. Вона виявилася першим прем'єр-міністром, який народився за межами країни (її батьківщина - Уельс), першим прем'єр-міністром - жінкою і першим прем'єр-міністром, який зазнав яєчної атаки вже в перший місяць правління.

Нагадаємо, що від аналогічного "теракту" постраждав Віктор Янукович у 2004 році в Івано-Франківську. Тоді він перебував у місті як кандидат у президенти. Від отриманого удару Янукович втратив свідомість.

27 квітня цього року яєчної атаки зазнав спікер парламенту Володимир Литвин. Таким чином опозиція намагалася перешкодити ратифікації пакту Януковича-Медведєва про продовження терміну перебування Чорноморського РФ у Криму на 25 років після 2017 року з можливістю його пролонгації ще на 5 років.

Газета.ру, Фокус

Зараз ви читаєте новину «Жінку-прем"єра Австралії закидали яйцями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути