субота, 29 травня 2010 16:28

У Львові Янукович долав свої фобії - політолог

У Львові Янукович долав свої фобії - політолог

Львів, як місце проведення Ради регіонів, був вибраний не випадково.

Про це у коментарі Gazeta.ua заявив політолог Михайло Басараб.

Віктора Януковича досить своєрідні стосунки з Західною Україною, тому було важливо провести там цей захід. Він має символічне значення для президента", - сказав він.

За словами експерта, ця рада мала показати, як Янукович цінує і поважає Західну Україну. За задумом його технологів він мав в спокійній обстановці помацати, відчути її.

"Це психотерапевтичний і одночасно іміджевий крок. З одного боку президенту порадили зробити щось таке, що продемонструвало б заходу держави його лояльність. З іншого боку, це боязкі спроби Януковича помиритися з цим регіоном. Ми ж пам"ятаємо і яйця, і галичан на київському Майдані, і багато інших неприємних для нього моментів. У донецьких з цим регіоном взагалі пов"язано багато фобій. Образ агресивних бандер, які сплять з автоматами і їздять містом на танках, не дає їм спокою і понині. До речі, в таких хворобливих уявах людей винні саме донецькі політики, які роздмухують протистояння між регіонами.", - зазначив Басараб.

Політолог висловив думку, що стосунки президента з Галичиною мають глибокий психологічний підтекст.

"Треба було переконатися, що з вікон там не стріляють, кровожерливі бандерівці не розгулюють"

"У Януковича давно сформувалось небажання їздити на Західну Україну. Якщо у людини є фобії щодо чогось, то треба або висміяти цей предмет, або здійснити з ним контакт. Коли у президента є "галицька" фобія, то треба було туди поїхати, оглянути з вікна автомобіля мирні вулиці, переконатися, що з вікон там не стріляють, кровожерливі бандерівці не розгулюють Львовом. Грандіозний захід з великою свитою додавали Януковичу упевненості. Його не залишили сам на сам з містом чи регіоном, які викликають у нього дуже неприємні асоціації. Уявно він ставав сильнішим, бо за плечима було багато людей. Серйозно прикривала міліція", - розповів він.

Басараб також вважає експромт глави держави про можливість проведення зимової олімпіади в Буковелі підлабузницьким жартом, а не реальністю.

"Ця пропозиція мала лише зімітувати важливість карпатського регіону у розумінні президента. Навряд чи Янукович і його команда реально ставляться до можливості проведення олімпіади у 2022 році", - наголосив політолог.

На його думку, цей візит абсолютно не вплине на ставлення західного електорату до Віктора Януковича.

"Якщо з'являться і нові прихильники, то йдеться про лічені десятки", - додав Басараб.

Зараз ви читаєте новину «У Львові Янукович долав свої фобії - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

71

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути