Ексклюзиви
понеділок, 09 квітня 2007 18:48

Жінки розмножуються швидше й успішніше, ніж чоловіки (ФОТО)

Останні три десятиліття кількість хлопчиків, що народилися в США і Японії, постійно скорочується. Справжні причини цього явища не зрозумілі.

У 2006 році в Японії народилося на 39 хлопчиків менше (на 100 тис. пологів), ніж в 1970-му. У США за той же термін - на 17 хлопчиків менше. При цьому, в обох країнах в цілому зменшується кількість викиднів і народжень мертвих дітей, проте кількість мертвих ненароджених немовлят чоловічої статі збільшується (у Японії в 1970 році статева приналежність померлих в утробі матері дітей була наступною: 50% хлопчиків і 50% дівчаток, нині хлопчики складають 75%, а дівчатка - 25%.

Університет Пітсбурга, який провів це дослідження, припускає, що зменшення кількості хлопчиків частково може бути пояснене дією екологічних чинників. Доведено, наприклад, що у чоловіків, які піддавалися дії певних речовин (наприклад, пестицидів) частіше народжуються дівчатка. На стать дитини також впливають і інші чинники - наприклад, захоплення майбутніх батьків алкоголем або тютюном, дієта матері або дія на неї певних хімікатів. Інформацію про це опублікував журнал Environmental Health Perspectives, повідомляє Washington Profile.
Зараз ви читаєте новину «Жінки розмножуються швидше й успішніше, ніж чоловіки (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути