Ексклюзиви
пʼятниця, 04 грудня 2015 12:20

Жінкам у Саудівській Аравії дозволили йти на місцеві вибори

Жінкам у Саудівській Аравії дозволили йти на місцеві вибори
Автор: www.theguardian.com В Саудівській Аравії жінкам вперше дозволили приймати участь у перегонах за посади в місцевих муніципальних виборах.

У Саудівській Аравії жінкам вперше дозволили брати участь у перегонах за посади в місцевих муніципальних виборах. В серпні цього року їм також вперше дозволили голосувати, повідомляє Vice News.

За державні посади на майбутніх виборах змагатимуться 900 жінок. Цю інформацію оприлюднила виборча комісія монархії.

Також Міністерство внутрішніх справ країни планує видати посвідчення особи вдовам і розлученим жінкам. Документи розширять їхні права і можливості. Тепер вони зможуть зараховувати дітей до школи і приймати медичні рішення у невідкладних ситуаціях, передає місцева газета Al Riyadh.

Попри тісний зв'язок із консерваторами, 79-річний король Салман ухвалив це рішення через прагнення модернізувати країну. Внаслідок подібних ліберальних кроків монарх постійно балансує між консервативними мусульманськими прихильниками і необхідністю росту економіки країни.

Через падіння світових цін на нафту, уряд Саудівської Аравії шукає нові джерела доходів. У країні зростає підтримка населення щодо працевлаштування жінок.

"Жінки все більше і більше вимагають прав для себе, і, чесно кажучи, їхні чоловіки також підтримують їх у потребі працевлаштування — їм потрібні гроші", розповів експерт із Саудівської Аравії Том Ліппман.

Як відомо, жінки в Саудівській Аравії вже можуть працювати за межами дому, але їм заборонено водити авто. Тому кожен раз їх повинні супроводжувати чоловіки.

Зараз ви читаєте новину «Жінкам у Саудівській Аравії дозволили йти на місцеві вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути