неділя, 19 липня 2020 20:23

"Зі шкіл виходять дезертири, які обирають такого ж президентом" - Капранов про українську освіту

"Зі шкіл виходять дезертири, які обирають такого ж президентом" - Капранов про українську освіту
Віталій Капранов: Людина, яка випускається зі школи, - чистий келих. Якщо не проводити ідеологічної роботи, туди наллють російської горілки через інтернет, телебачення і батьків, які ностальгують за СРСР. Фото: Тарас Подолян

Останні кадрові призначення влади це - прояви реваншу. Вони розуміють, що ми пройшли далеко вперед у питаннях культури та мови. Намагаються відкинути назад.

Про це в інтерв'ю журналу "Країна" говорить письменник та видавець Віталій Капранов.

"Та не слід забувати, що випускники та вчителі прогресивного міністра Лілії Гриневич голосували за Володимира Зеленського. Усюди говорили, що за її сприяння відбуваються реформи, школи модернізуються. І що? У рік МОН випускає майже 250 тисяч виборців. За п'ять років - понад мільйон. Міністерство сконцентрувалося на прогресивних цінностях. Мовляв, щоб було, як у Європі. Але забули, що в нас війна. Умили руки від патріотичного виховання. Людина, яка випускається зі школи, - чистий келих. Якщо не проводити ідеологічної роботи, туди наллють російської горілки через інтернет, телебачення і батьків, які ностальгують за СРСР. 15 відсотків молоді сумують за Союзом. От і виглядає, що ми такі ліберальні, а в нас стріляють. Результат - зі шкіл виходять дезертири, які обирають такого ж на посаду голови держави", - вважає письменник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Навряд повністю залатаємо споживчу діру від карантину" - як вірус вплинув на економіку



Уся національна еліта України, яка воювала за незалежність до 1954 року, вийшла з "Пласту", нагадує експерт.

"Чому цієї організації немає при кожній школі? Балачки, що школа не повинна виховувати, - дурня. Держава має виховувати адекватних громадян. Давайте спочатку виграємо війну, поставимо на кордонах бази НАТО. Тоді говоритимемо про ліберальні цінності. Вони - це ситість, мир і перспектива. У нас суспільство не мирне і не сите. І перспективи маємо туманні. Не доросли ще", - додає він.

Повне інтерв'ю з Віталієм Капрановим читайте у журналі "Країна" від 16 липня.

Виконувачем обов'язків міністра освіти та науки став Сергій Шкарлет. У його наукових роботах виявлено великі обсяги плагіату.

Зараз ви читаєте новину «"Зі шкіл виходять дезертири, які обирають такого ж президентом" - Капранов про українську освіту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути