пʼятниця, 02 жовтня 2009 09:33

Жертвами землетрусу в Індонезії стали більше тисячі людей

Жертвами землетрусу в Індонезії стали більше тисячі людей

Кількість загиблих в результаті землетрусу в Індонезії зросла до 1100 осіб, повідомляє 1 жовтня Agence France-Presse з посиланням на дані ООН. Є побоювання, що кількість жертв і надалі зростатиме, зазначив представник організації.

Раніше індонезійська влада повідомляла про 770 загиблих і більш ніж дві тисячі постраждалих. Також прогнозувалося, що загальна кількість жертв складе більше тисячі людей.

Землетрус на три чверті зруйнував місто в Індонезії - найбільше лиха від землетрусу зазнала столиця Західної Суматри Паданг, більшість загиблих і постраждалих - жителі саме цього міста. У Паданг зруйновано 75 відсотків усіх будівель, також сильно пошкоджено обидві лікарні міста і аеропорт. Для допомоги потерпілим розгорнуто польові шпиталі.

Багато районів міста Паданг через землетрус знеструмлені і відрізані від зв"язку, що ускладнює рятувальні роботи. Під завалами будинків знаходиться декілька тисяч чоловік.

Землетрус магнітудою 7,6 стався біля берегів Суматри вдень 30 вересня. Підземні поштовхи відчувалися навіть у столиці Індонезії Джакарті, розташованому майже за тисячу кілометрів від епіцентру землетрусу.

За матеріалом: Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Жертвами землетрусу в Індонезії стали більше тисячі людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути