понеділок, 14 січня 2008 09:11

Жертвами суворої зими в Афганістані стали більше 100 чоловік

Уже більше 100 чоловік стали жертвами суворої зими в різних провінціях Афганістану, повідомляє в понеділок місцевий телеканал "Аріана".

Багато населених пунктів через сильні снігопади виявилися повністю відрізаними від провінційних адміністративних центрів, туди неможливо доставити медикаменти і все необхідне для потерпілих.

Найбільше постраждало від снігопадів і різкого зниження температури населення західних районів Афганістану, проте в даний час невтішні новини починають надходити з Півночі і Сходу республіки.

Афганське інформаційне агентство "Пажвак" повідомило, що в населеному пункті Каміак повіту Кишим північній провінції Бадахшан в результаті епідемії пневмонії померли декілька дітей. Згідно інформації, отриманої від голови адміністрації Кишима Саїда Акбара Агара, дорога в Каміак заблокована сніжним заметами, тому він не в змозі ні підтвердити, ні спростувати факту епідемії та загибелі дітей.

За розпорядженням президента Афганістану Хаміда Карзая, 200 військовослужбовців 207-го армійського корпусу афганської національної армії направлено в повіт Гур"ян провінції Герат для надання екстреної допомоги населенню цього району Афганістану, що найбільш постраждав від снігопадів. Туди ж вислана спецтехніка для розчищення доріг від сніжних заметів. Від снігопаду і різкого зниження температури в провінції Герат вже загинуло близько 50 чоловік.

У понеділок в Гур"ян відправляється колона, яка доставить постраждалим 20 тонн товарів першої необхідності та медикаментів. Разом з нею туди прибудуть медики і фахівці з відновлення постраждалих районів.

За повідомленням інформаційного агентства Бахтар, Хамід Карзай провів телефонні переговори з депутатами нижньої палати афганського парламенту і представниками властей провінцій Герат, Гор і Нангархар. У ході переговорів були узгоджені невідкладні заходи з надання допомоги населенню цих провінцій, що постраждали від снігопаду і зимової холоднечі, повідомляє РИА Новости.
Зараз ви читаєте новину «Жертвами суворої зими в Афганістані стали більше 100 чоловік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути