субота, 05 квітня 2014 12:48

Земля Януковича у Межигір'ї стане власністю українців

Земля Януковича у Межигір'ї стане власністю українців
korrespondent.net

Прокуратура Київської області після перевірки законності передачі в оренду та подальшого викупу товариством ТОВ "Танталіт" і Віктором Януковичем земельних ділянок у межах Новопетрівської сільської ради Вишгородського району Київської області (резиденція "Межигір'я") виявила порушення в цих угодах, тому землю потрібно повернути державі.

Як повідомляє у суботу прес-служба Генеральної прокуратури України, встановлено, що дані земельні ділянки загальною площею майже 130 га передані в оренду і надалі продані з порушенням вимог ст. 142 і 149 Земельного кодексу України.

Зокрема, ця земля була відчужена розпорядженнями Вишгородської райдержадміністрації, хоча вилучення, передача в оренду та подальший продаж земель рекреаційного призначення належать до компетенції Кабінету міністрів.

"За результатами перевірок прокуратура пред'явила два позови до Вишгородської районної державної адміністрації, ТОВ "Танталіт" і громадянинові Віктору Януковичу про скасування розпоряджень, визнання недійсними державних актів та витребування земель площею 129,28 га вартістю понад 105 млн грн на користь держави", - підкреслюється в повідомленні прес-служби Генпрокуратури.

Зараз ви читаєте новину «Земля Януковича у Межигір'ї стане власністю українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути