Ексклюзиви
понеділок, 20 січня 2020 08:16

Зеленський: якщо мене звинуватять у справжній корупції, я маю відмовитися від президентства

Зеленський: якщо мене звинуватять у справжній корупції, я маю відмовитися від президентства
Володимир Зеленський дає інтерв'ю ізраїльському журналісту Девіду ГОровіцу в своєму офісі в Києві. Фото: timesofisrael.com

Боротьба з корупцією - складна та довга справа. Зараз в Україні тривають реформи, які допоможуть подолати це явище.

Президент України Володимир Зеленський розповів про це в інтерв'ю журналісту ізраїльського видання The Times of Israel Девіду Горовіцу 18 січня в своєму офісі в Києві.

За словами Зеленського, він став президентом, щоб побороти корупцію. Але поки що все складно. По-перше, в країні триває реформа органів державного обвинувачення. Звільнили декілька тисяч прокурорів. Сотні прокурорів потребують перекваліфікації. На це потрібно приблизно півроку.

"По-друге, ми зараз ухвалюємо законодавство щодо реформування служб безпеки. Знову ж таки, це довгий процес. Ми призначили нового керівника Державного бюро розслідувань, і вона реформує ієрархію. Ми запровадили антикорупційний суд у вересні. З цим багато проблем, як і з усім судовим процесом в Україні. Це довгий бій. Але коли у нас будуть ці сильні інститути, ми припинимо всю корупцію", - заявив президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Антикорупційному суді сказали, коли корупції не буде взагалі

На питання Девіда Горовіца, що робитиме Володимир Зеленський, якщо його звинуватять у корупцію, як президента Ізраїлю Беньяміна Нетаньяху, Зеленський з посмішкою відповів питанням: "Почнемо спочатку: чому ти думаєш, що мене звинуватить у корупції? А може, ти знаєш щось, чого я не знаю?"

І додав, що якби викрилися його корупційні діяння, він відмовився би від поста президента Україні.

"Якби мене звинувачували в якійсь справжній корупції - а не в якійсь політичній справі - щось, що насправді сталося, то відповідно до Конституції я мав би відмовитися", - додав Зеленський.

1 січня набув чинності Закон "Про внесення змін до Закону України "Про запобігання корупції". Верховна Рада прийняла його 17 жовтня 2019 року

Зараз ви читаєте новину «Зеленський: якщо мене звинуватять у справжній корупції, я маю відмовитися від президентства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути