четвер, 11 липня 2019 11:15

Зеленський - це приклад, коли люди обирають замість гідності 1000 грн

Зеленський - це приклад, коли люди обирають замість гідності 1000 грн
На сайті президента України Володимира Зеленського з'явилась нова петиція, у якій вимагають проведення військового параду до Дня Незалежності. Фото: ТСН

Свято Незалежності та парад - єдиний день у році, коли армія є головною темою на порядку денному держави.

Про це в коментарі для Gazeta.ua говорить офіцер резерву Збройних сил Роман Кулик.

"Саме 24 серпня питання війни, гордості та боротьби за свою землю стає ключовим для суспільства. Без параду цього не буде. Зеленський обіцяє якийсь інший захід, щоб відсвядкувати День Незалежності, але усім буде на нього все одно. Це не матиме такого великого ефекту. Суспільство ще більше віддаляється від війни. Українці забуваються, що є армія, конфлікт на Донбасі. Ховають це під килим. Парад був єдиним заходом, що нагадував про війну країні", - наголошує він.

У цей день до України завжди приїздили міжнародні партнери, нагадує Роман Кулик.

"Таким чином показували свою підтримку. Збройні сили НАТО брали участь у параді разом з українськими військовими. Це була демонстрація того, що Україна має сильних партнерів. Тепер вони бачать, що ми відмовились від цього заходу. Вважатимуть, що більше не маємо бажання воювати за свою землю, не хочемо перемогти. Через це підтримка світу може зменшитись. Новообраний президент показує, що готовий до компромісів, аби закінчити війну за будь-яку ціну. Зеленський - це приклад, коли люди обирають замість гідності тисячу гривень", - вважає військовий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Парад може відбутися і без Голобородька" - у мережі обговорюють заяву Зеленського

За його словами, парад має дуже символічне значення для армії та суспільства.

"Українці можуть побачити міць Збройних сил. Подякувати воїнам за захист. А вони у свою чергу можуть отримати заряд підтримки та морального натхнення. Відчути, що країна, яку вони захищають, шанує їх. Парад показує, що ми готові боротись і далі за свою незалежність.

Тож багато військових проти його скасування. Скоріш за все, проведемо свій парад. Пройдемось Хрещатиком колоною, де будуть діючі військовослужбовці, ветерани, волонтери, без представників влади. Зеленський не змінить своє рішення. Його електорат скасування параду підтримує. Вони і раніше вважали цей захід недолугим просажуванням бюджетних коштів. Для Зеленського відміна параду - правильний крок з точки зору політичної логіки. Може навіть додати йому електоральних балів від тих, хто впевнений, що "можна просто припинити стріляти", - додає Роман Кулик.

Президент Володимир Зеленський скасував військовий парад на День Незалежності.

Зекономлені гроші віддадуть військовим у вигляді премій, заявив він у відеозверненні в Facebook.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський - це приклад, коли люди обирають замість гідності 1000 грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути