Ексклюзиви
пʼятниця, 12 лютого 2016 08:00

Зелений Яценюк і "амністія" Сівковича, Попова та Коряка (12 лютого)

12 лютого 2014 року у "Правому секторі" заявили про можливі теракти в Україні.

"Ми з декількох джерел отримали оперативну інформацію про те, що найближчим часом не можна виключати проведення низки терористичних актів, спрямованих на очорнення "Правого сектора" й інших силових структур Майдану, сіяння паніки в суспільстві, нарощення сепаратистських тенденцій і створення базису для розширення репресій.

Ці теракти можуть бути здійснені агентурою ФСБ при можливій підтримці окремих представників МВС України", - заявив лідер руху "Правий сектор" Дмитро Ярош.

Активісти зайнялися зміцненням барикад у центрі Києва, які через потепління розтанули. Замість снігу в мішки для барикад засипають пісок.

12 лютого Арсеній Яценюк і Олександр Турчинов їздили на зустріч із Юлією Тимошенко до лікарні "Укрзалізниці" у Харкові.

Там політиків облили зеленкою.

 

У Генеральній прокуратурі України заявили, що станом на 12 лютого під контролем майданівців перебувають 6 адміністративних будівель.

"Це обласні адміністрації в Івано-Франківській, Львівській, Тернопільській областях, Київська міська державна адміністрація, а також Сокальська районна адміністрація і сесійний зал Полтавської обласної ради", - заявила представник ГПУ Ірина Зарубинська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майданівці пікетують посольства європейських країн, а США скасовує візи (11 лютого)

У прокуратурі Києва повідомили, що провадження стосовно екс-заступника секретаря РНБО Володимира Сівковича, екс-голови КМДА Олександра Попова та колишнього начальника київської міліції Валерія Коряка за перевищення повноважень під час розгону Євромайдану 30 листопада були закриті за рішенням суду.

"Таким чином, Печерський і Шевченківський райсуди столиці виконали вимоги зазначеного закону про звільнення від кримінальної відповідальності підозрюваних, обвинувачених та засуджених за події, які відбувалися в листопаді-грудні минулого року", - зазначили у прокуратурі.

 

Харківський Майдан пікетував хлібний кіоск "Кулиничі" Миколи Азарова. Активісти закликали громадян долучитися до акції "Бойкот Партії регіонів".

У Західній Вірджинії в США 12 лютого українці відвідали шахту Ріната Ахметова. Там активісти залишили прапор України.

 

12 лютого голова Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу заявив, що введення санкцій проти України з боку ЄС на нинішньому етапі може привести до негативного ефекту.

Зараз ви читаєте новину «Зелений Яценюк і "амністія" Сівковича, Попова та Коряка (12 лютого)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути