субота, 14 квітня 2018 11:30

Збиті ракети та підтримка НАТО: остання інформація про американський удар по Сирії

По Сирії випустили 100 крилатих ракет по трьох цілях - науково-дослідному центру в Дамаску, базі зберігання хімічної зброї біля міста Хомс, і за місцем зберігання хімічної зброї, де також знаходився важливий командний пункт.

"Значна частина" яких була збита сирійських ППО, заявляють в Міноборони РФ.

"Сирійська система ППО вела протиповітряний бій. Значна частина крилатих ракет та авіаційних ракет класу "повітря-земля" були збиті на підльоті до цілі. У відбитті ракетного удару були задіяні сирійські засоби ППО С-125, С-200, "Бук" і "Квадрат". Дані комплекси ППО були зроблені більше 30 років тому в Радянському Союзі", - заявили УНІАН у російському відомстві.

Автор: EPA
  Пуск сиріїйських ПВО на зустріч американських ракет
Пуск сиріїйських ПВО на зустріч американських ракет

Щонайменше троє мирних жителів постраждали в результаті попадання ракети США і їх союзників по складу військової армії неподалік від Хомса. Про це повідомляє сирійське державне інформаційне агентство SANA.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У РФ розповіли, чому їх ППО не збила жодної американської ракети в Сирії

Удари наносилися з двох кораблів ВМС США з Червоного моря, тактичною авіацією над акваторією Середземного моря, а також американським стратегічними бомбардувальниками B-1B, пише CNN. Також американські ЗМІ повідомляють про корабель, який знаходився в акваторії Червоного моря.

Крім того, міністерство оборони Великобританії повідомило, що при атаці були задіяні чотири бойові літаки Tornado GR4 Королівських ВПС. Вони запустили крилаті ракети Strom Shadow по військовому об'єкту на захід від Хомса, який раніше використовувався як ракетна база. Імовірно, там зберігається хімічна зброя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У мережі з'явилися перші фото і відео ударів США в Сирії

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив про підтримку ракетних ударів по об'єктах у Сирії, які пов'язані з виробництвом хімічної зброї.

"Я підтримую дії, вжиті Сполученими Штатами, Великою Британією і Францією щодо об'єктів, пов'язаних із хімічною зброєю сирійського режиму. Це скоротить можливості режиму щодо подальших хіматак проти населення Сирії", – мовиться в заяві Столтенберга.

Генсек ООН Антоніу Гутерреш закликав діяти відповідно до Статуту ООН.

"Я уважно стежив за повідомленнями про авіаудари по Сирії, які здійснили США, Франція і Великобританія. Є зобов'язання, особливо коли мова йде про мир і безпеку, діяти відповідно до Статуту ООН і міжнародного права в цілому", - сказав Гутерреш.

За інформацією видання The Drive, під час операції у Сирії, ВПС США використали новий тип ракет - AGM-158 JASSM. Вартість однієї ракети складає близько $700 тис.

Автор: thedrive.com
  Американські ракети JASSM
Американські ракети JASSM

Президент Російської Федерації Володимир Путін заявив, що Росія дуже серйозно засуджує напад на Сирію, де "російські військовослужбовці допомагають законному уряду в боротьбі з тероризмом.

"Своїми діями США ще більше посилюють гуманітарну катастрофу в Сирії, несуть страждання мирному населенню, по суті потурають терористам, які сім років терзали сирійський народ, провокують нову хвилю біженців з цієї країни і регіону в цілому", - заявив він.

Міністр збройних сил Франції Флоранс Парлі опублікувала у своємуTwitter відеоролик з ракетним ударом по сирійській території, якого завдали США і їхні союзники в ніч на суботу.

Президент США Дональд Трамп віддав наказ Збройним силам завдати точних ударів по об'єктах, які виробляють хімічну зброю в Сирії. Трамп додав, що це рішення погоджено з Францією і Британією. ЗМІ також повідомляють, що після заяви Трампа в сирійському Дамаску прогриміли вибухи.

7 квітня в результаті атаки із застосуванням хімічної зброї в місті Дума в Східній Гуті (передмістя Дамаска) загинули щонайменше 85 осіб.

Зараз ви читаєте новину «Збиті ракети та підтримка НАТО: остання інформація про американський удар по Сирії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути