неділя, 17 серпня 2008 15:02

Завтра Росія вивезе з Грузії 44 грузинських танка?

Росія 18 серпня в Грузії почне виведення військового контингенту на позиції, визначені вирішенням Змішаної контрольної комісії (ЗКК) з врегулювання грузино-осетинского конфлікту в 1999 році, сказав в неділю президент РФ Дмитро Медведєв в телефонній розмові з президентом Франції Ніколя Саркозі, повідомляє прес-служба Кремля.

Підкресливши необхідність повернення грузинських підрозділів в місця їх постійної дислокації, Медведєв повідомив Саркозі, що в понеділок Росія починає відведення військового контингенту, доданого в посилення російським миротворцям у зв"язку з грузинською агресією проти Південної Осетії, у визначену вирішенням ЗКК 1999 року зону безпеки і власне на територію Південної Осетії.

Росія і Франція 12 серпня на переговорах в Кремлі узгодили шість принципів врегулювання конфліктів в Грузії. Серед них - не використовувати силу, остаточно припинити всі військові дії, забезпечити вільний доступ до гуманітарної допомоги, ВС Грузії повинні повернутися в місця постійної дислокації, ВС РФ - вийти на лінію, передуючу початку бойових дій. При цьому, до створення міжнародних механізмів російські миротворчі сили приймають додаткові заходи безпеки. Шостий принцип - початок міжнародного обговорення питань майбутнього статусу Південної Осетії і Абхазії і шляхів забезпечення їх безпеки, повідомляє РІА Новости.

Нагадаємо, російські військові підрозділи захопили в зоні грузино-осетинского конфлікту більше 100 одиниць бронетехніки, 44 танки з їх числа залишаться на озброєнні російської армії. Про те, чи вивезуть їх з Грузії найближчим часом, не повідомляється.

Газета по-українськи

Зараз ви читаєте новину «Завтра Росія вивезе з Грузії 44 грузинських танка?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути