понеділок, 22 квітня 2013 15:58

Завтра кияни покажуть чиновникам, що буде з Поштовою площею

Після реконструкції Поштова площа буде малопридатною для руху людей літнього віку, людей з обмеженими фізичними можливостями та для проїзду велосипедистів.

Так вважають низка організацій, що об'єдналися в коаліцію "За доступний громадський простір", - розповіла в коментарі Gazeta.ua координатор Асоціації велосипедистів Києва Іра Бондаренко.

"Реконструюють Поштову площу тільки для авто, і, як нам вдалося недавно дізнатися, в інтересах торгового центру, який запроектований під нею. При цьому не враховані думки й інтереси пішоходів, велосипедистів, інвалідів, мам із візочками. В Києві якщо й будують щось, то тільки для транспорту і для торговців. За принципом "Не покупці - не люди, їм не обов'язково ходити", - звертає увагу активістка.

За її словами, у влади вибити проект реконструкції не вдається, а тим, який гуляє інтернетом, громадськість не задоволена:

"Ми ж хочемо всіх попередити і запобігти. Члени АВК зустрілися з подібними організаціями й людьми і вирішили, що не можна втрачати ще одну площу. Очевидно, що все одразу в місті не зміниш, але треба з чогось починати. Для флеш-мобу вибрали Поштову, бо на неї ще можна повпливати - розширити переходи, сходи замінити на схили, ті пандуси, що плануються, зробити нормального ухилу. Зараз кут 18 градусів - це дуже стрімко. Як Андріївський узвіз", - вирахували в велоасоціації.

Велосипедисти з іншими небайдужими вирішили наочно показати владі й журналістам усі складнощі, які, на їхню думку, не оминуть людей, в тому числі пішоходів, на оновленій площі. 23 квітня о 8:40 вони закликають киян долучитися до флешмобу і впереміш пройтися повз ремонтний майданчик - хто пішки, хто з візками, хто на велосипедах. Збір - при виході з підземки біля фунікулеру.

Зокрема, активісти вимагають зменшити ухил до 6 градусів, а ширину підземних переходів збільшити з 6 до 10 метрів. Також просять, аби велорух не перетинався з пішохідними потоками. Повністю вимоги розмістили на присвяченому площі блозі.

Серед інших, акцію підтримують "Всеукраїнський інформаційний центр велотранспорту" та харківська Громадська спілка "За безпеку пішоходів".

Зараз ви читаєте новину «Завтра кияни покажуть чиновникам, що буде з Поштовою площею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути