Ексклюзиви
понеділок, 10 червня 2024 11:10

Завдали державі мільйонних збитків: братам Медведчука та Козака повідомили про підозру
8

Працівники ДБР спільно з СБУ повідомили про підозру рідним братам колишніх народних депутатів Віктора Медведчука та Тараса Козака Сергію Медведчуку й Богдану Козаку, а також їхнім двом спільникам.

Їм інкримінують організацію на одному з підконтрольних підприємств Львівщини схеми ухилення від сплати податків, що завдало державі багатомільйонних збитків. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Братам Віктора Медведчука та Тараса Козака повідомили про підозру
Фото: dbr.gov.ua
Братам Віктора Медведчука та Тараса Козака повідомили про підозру
Братам Віктора Медведчука та Тараса Козака повідомили про підозру
Братам Віктора Медведчука та Тараса Козака повідомили про підозру
Братам Віктора Медведчука та Тараса Козака повідомили про підозру

Слідство встановило, що схема діяла декілька років до 2022 року на підприємстві з виготовлення цегли. Сировину для продукції підприємство видобувало на одному з кар'єрів регіону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євросоюз наклав санкції на Медведчука

"За вказівкою власників директор, головний бухгалтер та інші посадовці підприємства підробляли документи про обсяги виготовленої продукції. Частину необлікованої продукції вони продавали юридичним та фізичним особам за готівку. Також учасники схеми фальсифікували фінансову, податкову та статистичну звітність. Внаслідок цього впродовж п'яти років на підприємстві було приховано продукції на майже 160 млн грн, а держбюджет недоотримав майже 75 млн грн податків", - йдеться у повідомленні.

Ці гроші передавали Медведчуку та Козаку, які використовували їх, зокрема, для фінансування збройної агресії Росії проти України.

Нині братам екснардепів, директору та головному бухгалтеру підприємства повідомлено про підозру в ухиленні від сплати податків. Їм загрожує позбавлення волі на строк до п'яти років з конфіскацією майна.

Суд уже обрав підозрюваним запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі 9 млн грн - для директора, та 6 млн грн - для головного бухгалтера. Вирішується питання про накладення арешту на майно фігурантів та їхніх близьких родичів.

Самі ж брати Медведчука та Козака нині переховуються від правосуддя за кордоном. Їм підозру було повідомлено заочно. Згодом оголосять у національний та міжнародний розшук.

"Розслідування триває, встановлюються інші факти протиправної діяльності", - додали в ДБР.

22 вересня 2022 року на злітно-посадковій смузі в аеропорту Анкари відбувся обмін проросійського політика Віктора Медведчука на українських військовополонених, серед яких були захисники "Азовсталі".

Журналісти The Wall Street Journal наводять деталі процесу обміну. Тоді Україна обміняла "кума Путіна" на 215 українських військових, зокрема пʼятьох командирів полку "Азов". Крім того, Росія повернула з українського полону 56 своїх військовослужбовців.

Зараз ви читаєте новину «Завдали державі мільйонних збитків: братам Медведчука та Козака повідомили про підозру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути