понеділок, 22 вересня 2008 13:23

Затверджена програма тестування на 2009 рік

Міністр освіти і науки України Іван Вакарчук затвердив Програму зовнішнього оцінювання навчальних досягнень вступників до вищих навчальних закладів, яке буде проводитися в 2009 році. У наступному році кількість предметів, охоплених зовнішнім тестуванням, буде скорочено з 11 до 8: українська мова і література, історія України, математика, біологія, фізика, хімія, географія та іноземна мова - англійська, німецька, французька або іспанська на вибір учасника.

Як повідомляє Український центр оцінювання якості освіти (УЦОЯО), підготовка тестів для зовнішнього оцінювання, яке буде проводитися в 2009 році, проходитиме тільки на основі затверджених програм, і "жодного питання, що виходить за межі затверджених програм, в тестах не буде". Перелік програм і шкільних підручників, за якими можна підготуватися, розміщений на сайті УЦОЯО.

Центр рекомендує користуватися під час підготовки тільки цими виданнями. "Не користуйтеся посібниками, довідниками та іншою літературою, виданою без узгодження з Міністерством освіти і науки або з Українським центром оцінювання якості освіти", - наголосив УЦОЯО, додавши, що в бібліотеках навчальних закладів є "Зовнішнє незалежне оцінювання навчальних досягнень випускників загальноосвітніх навчальних закладів 2008", яке також рекомендують використати під час підготовки до зовнішнього оцінювання.

"На жаль, перевидання цього посібника в 2009 році не буде. Однак, беручи до уваги те, що в цьому посібнику немає матеріалів для підготовки до тестування з іноземних мов, Український центр оцінювання якості освіти планує в кінці 2008 року видати доповнення до нього, де будуть подані зразки тестових завдань з англійскої, німецької, французької та іспанської мов. Це видання також надійде до бібліотек загальноосвітніх навчальних закладів", - наголосили у УЦОЯО.

У свою чергу в Інформаційному центрі незалежного навчання повідомили, що в складанні тестових завдань 2009 року братимуть участь кваліфіковані фахівці, які навчалися за міжнародними програмами: викладачі вищих і професійно-технічних навчальних закладів, методисти, наукові працівники, вчителі загальноосвітніх навчальних закладів.

Найближчим часом УЦОЯО обіцяє оприлюднити основні технічні параметри тестів 2009 року: кількість завдань, їх основні форми, час, необхідний для виконання завдань, наявність "відкритої" частини і тому подібне.

Нагадаємо, в цьому році до вишів вступило близько 400 тис. абітурієнтів, які на зовнішньому незалежному тестуванні набрали 124 бали і вище, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ

Зараз ви читаєте новину «Затверджена програма тестування на 2009 рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути