вівторок, 03 серпня 2021 00:31

Затримали банду, яка здійснювала напади на іноземців

Затримали банду, яка здійснювала напади на іноземців
В Києві затримали банду. Фото: Укрінформ

Столичні правоохоронці знешкодили злочинну групу, учасники якої скоювали масові розбійні напади на іноземців на території Києва.

Група осіб, діючи на території 3-х розважальних закладів, розташованих в центрі столиці, здійснювала напади на іноземців та силою відбирала гроші і цінності, повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

За попередньою інформацією, учасники групи можуть бути причетні до скоєння майже 150 нападів на іноземних громадян з початку 2020 року.

"Проаналізувавши фабули цих заяв, прокурори встановили, що майже всі вони стосувалися нападів на іноземців, які відпочивали в одних і тих же розважальних закладах в центрі столиці. Характер і обставини скоєння злочинів вказували на те, що вони відбуваються однією групою і по одному і тому самим сценарієм ", - повідомив керівник Київської міської прокуратури Олег Кіпер.

Іноземцям, які відпочивали в установах, надавалися чеки для оплати з переліком замовлень і їх вартості, які в 5-10 разів перевищували реальну суму замовлення. Коли іноземці відмовлялися оплачувати завищені рахунки, їх запрошували в кімнату адміністратора для з'ясування обставин. Там, застосовуючи фізичне насильство та психологічний тиск, їх змушували оплачувати рахунки, а в разі відмови - силою відбирали кошти, мобільні телефони та інші цінності.

В ході спецоперації було затримано організатора групи - уродженця РФ, громадянина Ізраїлю, який знаходиться в розшуку Інтерполу за фінансові махінації, а також громадян України та Азербайджану. Також зловмисникам допомагали окремі громадянки України, які запрошували іноземців саме в ці установи.

В даний час 10 особам повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 186, ч. 2 ст. 187 КК України. У тому числі повідомлено про підозру співробітнику патрульної поліції, в злочинній схемі виконував роль водія. Зараз вирішується питання про обрання всім підозрюваним запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ховав у труси і їв: слідчого спіймали на гарячому із наркотиками

Четверо київських поліцейських заради грошей викрали 50-річного львів'янина та незаконно заволоділи автомобілем Toyota Land Cruiser. Затримали чоловіка поліцейські на території райцентру Київської області. Викрадачі наділи на потерпілого наручники і протиправно утримували в своєму автомобілі.

Зараз ви читаєте новину «Затримали банду, яка здійснювала напади на іноземців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути