пʼятниця, 28 січня 2011 18:41

Затонулий танкер з 2,4 тис. тонн кислоти став бомбою сповільненої дії (ФОТО)

Затонулий на Рейні танкер "Вальдгоф" може вибухнути у будь-який момент. Танкер перевозив 2,4 тисячі тонн сірчаної кислоти і зазнав аварії 13 січня. За час, що минув з моменту катастрофи, в один з відсіків потрапила вода. Це призвело до виділення водню. Тепер, за оцінками фахівців, достатньо іскри від "наелектризованого шерстяного светра", щоб танкер вибухнув.

Будь-який рух танкера, тим більше зіткнення з іншим судном, також призведе до вибуху. Проте щоб брати проби кислоти, фахівцям необхідно пробурити отвори. Для зниження ризику вибуху зараз момент застосовують спеціальну систему охолодження.

Тепер експерти планують витіснити водень з відсіку більш важким газом - азотом. Газ стане абсолютно безпечним, щойно його зможуть усунути з танкера. Однак через це відкладено на невизначений термін і відкачування кислоти. На цей момент танкер міцно прив'язаний до берега сталевими тросами.

Це НП з танкером відбилося на всій транспортній мережі навколо місця катастрофи. Перекрито частково не тільки рух суден цією ділянкою Рейну, а й рух автотранспорту.

Тим часом двох членів команди танкера досі вважають зниклими без вісті після катастрофи, тоді як двох вже знайшли. Вони отримали травми, але були доставлені на берег. У середу, 26 січня, знайшли тіло чоловіка, який, як передбачалося, також був членом команди танкера. Проте пізніше цю інформацію не підтверджено.

Танкер "Вальдгоф" затонув 13 січня біля так званої скелі Лорелеї. Його довжина становить 110 метрів, а всередині перебуває майже 2,4 тисячі тонн сірчаної кислоти. Причина аварії досі не встановлена.

За матеріалами: Newsru

Зараз ви читаєте новину «Затонулий танкер з 2,4 тис. тонн кислоти став бомбою сповільненої дії (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути