четвер, 17 червня 2010 15:10

Заступники Черновецького вже понаписували заяви про звільнення

Заступники Черновецького вже понаписували заяви про звільнення

Всі заступники мера Леоніда Черновецького вже написали заяви про звільнення.

Про це повідомило джерело в Київраді.

У найближчий день Олександр Попов повинен сформувати команду, яка здійснюватиме реформи столичного господарства. Шанси зберегти за собою крісла є у регіонала Віктора Сивця і Анатолія Голубченка, який займається ЖКГ, енергосистемою столиці, ціновою політикою і підготовкою до чемпіонату Євро-2012. Імовірно покинуть крісла Денис Басс, Ігор Добруцький, Валерій Миронов і Алла Шлапак.

На думку прем"єр-міністра Миколи Азарова, призначення пана Попова на нову посаду укріпить київську владу. Азаров вважає, що розпочаті попереднім урядом реформи в столиці йдуть дуже повільно. Насамперед уряд має намір форсувати модернізацію житлово-комунального господарства.

Для цього міністерство з питаннь житлово-комунального господарства і КМДА вже розробили декілька пілотних проектів.

Об'єктом реформ стануть об"єднання співвласників багатоквартирних будинків і системи експлуатації ліфтів.

Нова команда також планує завершити найбільші будівництва, розпочаті попередньою владою.

"З метою посилення ролі Києва як столиці серед пріоритетів уряду форсувати завершення ключових інфраструктурних проектів: реконструкцію Московської площі, будівництво Подольсько-Воскресенського переходу, трьох станцій метро по Куренівсько-Червоноармійській лінії", - відзначив представник уряду в Київраді Микола Білоблоцький.

Кабмін також має намір активізувати цього року будівництво другої лінії каналізаційного колектора, що пролягає від вул. Фрунзе, 83, до Наддніпрянського шосе під центральною частиною Києва.

Сам пан Попов на новій посаді вже заявив про необхідність підвищити комунальні тарифи в Києві. На його думку, зростання тарифів дозволить комунальним підприємствам розрахуватися за газ і електроенергію перед АК "Київенерго", яку з 2008 р. контролює Донецька паливно-енергетична компанія..

Під керівництвом донецьких менеджерів столичні енергетики заборгували "Нафтогазу України" більше 2,1 млрд. грн. за поставлений газ. Причина в тому, що уряд не в змозі компенсувати енергетикам втрати від продажу тепла киянам по заниженим цінам.

Схоже, що на екс-міністра покладена місія з ліквідації боргів "Київенерго" при дотриманні інтересу приватних акціонерів компанії.

Экономические известия

Зараз ви читаєте новину «Заступники Черновецького вже понаписували заяви про звільнення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути