Ексклюзиви
пʼятниця, 03 липня 2009 15:35

Заступник Черновецького отримав орден

Заступник Черновецького отримав орден

Голова Українського інституту національної пам"яті Ігор Юхновський підписав наказ про нагородження заступника голови Київської міськдержадміністрації Сергія Рудика "Хрестом Симона Петлюри".

Про це повідомили у прес-службі заступника мера Києва.

"Цю відмінність Сергій Рудик отримав за вагомий внесок у відновлення і збереження національної пам"яті і з нагоди 130-річчя з дня народження С.Петлюри", - йдеться у повідомленні.

"Вважаю цю почесну нагороду авансом. Крім Симона Петлюри в увічненні має потребу ряд видатних діячів УНР і ЗУНР, які внесли значний внесок у становлення і розвиток української державності. Це, зокрема, Володимир Винниченко, Дмитро Дорошенко, Євген Коновалець, Дмитро Антонович і багато інших. І як заступник голови КМДА обіцяю, що зроблю все, що від мене залежить, щоб київські вулиці і площі носили їх імена, і у столиці незалежної України стояли пам"ятники справжнім національним героям", - сказав С.Рудик.

Нагадаємо, раніше депутати Київради ухвалили рішення про перейменування вулиці Комінтерну у Києві у вулицю Петлюри. З відповідною ініціативою виступив С.Рудик. Він також заявляв, що у столиці необхідно не тільки перейменувати вулицю, але й встановити пам"ятник С.Петлюрі.

За матеріалом Ліга

Зараз ви читаєте новину «Заступник Черновецького отримав орден». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути