Ексклюзиви
вівторок, 21 серпня 2007 12:49

Зарплати лідерів "великої вісімки"

У німецькій газеті "Bild" опубліковані дані про офіційні зарплати лідерів країн "Великої вісімки".

Більше всіх отримує президент найбагатшої країни світу - США. Його щомісячний оклад складає 33 тисяч доларів (близько 26,5 тисяч євро). Правда, ця цифра не йде ні в яке порівняння з тією, що була оприлюднена в квітні в податковій декларації про сумісний дохід Джорджа Буша і його дружини Лори. За рік їх сукупний дохід склав 642 905 доларів.

Другий рядок рейтингу зайняв прем"єр-міністр Великобританії Гордон Браун. Його оклад рівний 23 334 євро.

У потилицю британському прем"єрові дихає японський прем"єр-міністр Синдзо Абе. Він заробляє близько 21 тисячі євро. Коли цей політик тільки вступив на нову посаду, то обмовився про те, що скоротить собі зарплату на 30%.

На четвертому місці зміцнилася канцлер Німеччини Ангела Меркель. Держава платить їй 20 427 євро.

На п"яте місце німецькі журналісти поставили прем"єр-міністра Італії Романо Проді. Він заробляє 18 900 євро. В оточенні італійського лідера заявили, що Bild дезинформував читачів, оскільки вказана сума складається з двох зарплат прем"єра - депутатської і міністерської.

На шостій строчці рейтингу закріпився канадський прем"єр-міністр Стівен Харпер. Він отримує приблизно 23 тисячі доларів (18,5 тисяч євро) в місяць.

Замикають список французький президент Ніколя Саркозі, одержуючий 6600 євро в місяць, і президент Росії, чия праця оплачується у розмірі 4560 євро.

В середньому річна зарплата в Германії складає 40 тисяч євро (тобто близько 3,5 тисяч євро в місяць). Але ще більше німці здивувалися б, якби в рейтинг потрапив президент Білорусії Олександр Лукашенко. За даними британців, він заробляє близько 2300 доларів (близько 1860 євро) в місяць, повідомляє Newsru.co.il.

Зараз ви читаєте новину «Зарплати лідерів "великої вісімки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути