пʼятниця, 28 вересня 2018 21:32

Зарплата 25 тисяч, беруть жінок - Національний антарктичний центр набирає команду

  До пінгвінів не можна наближатися ближче, ніж на 5 метрів. Фото: dozor.kharkov.ua
До пінгвінів не можна наближатися ближче, ніж на 5 метрів. Фото: dozor.kharkov.ua
Національний антарктичний центр набирає команду полярників для 24-ї Української антарктичної експедиції на станцію "Академік Вернадський".

"Вперше за багато років ми не робимо гендерних обмежень щодо можливих учасників експедиції, – каже керівник центру Євген Дикий. – Тож чекаємо документи і від кандидатів, і від кандидаток".

Загін зимівників складається з 12 осіб: 7 науковців, 3 особи інженерно-технічного персоналу (дизеліст-електрик, системний механік, системний адміністратор зв'язку), лікар та кухар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український бар в Антарктиді назвали одним з найкращих у світі

Чи не найприскіпливіше відбиратимуть лікаря та кухаря. Лікар, окрім п'ятирічного стажу, має знатися на хірургії, травматології, реаніматології. Бажано мати лікарський досвід в експедиціях, походах, АТО, екстремальних ситуаціях. Кухар має вміти готувати широкий асортимент страв, знатися на кухонних електроприладах закордонного виробництва, холодильних і морозильних камерах, правильно складати меню, обліковувати продукти.

Учасники експедиції отримуватимуть від 25 тис. грн на місяць. У цю суму входять надбавки: за виконання особливо важливої роботи та за складність. Також полярникам нараховують антарктичне польове забезпечення за кожний день перебування на станції. Усім зимівникам видають спеціальний одяг та взуття.

З рідними зі станції зв'язуються через інтернет.

Документи для участі в 24-й УАЕ приймають до 30 листопада 2018 року. Поїздка планується - на початку 2019 року, триватиме рік.

Умови, в яких доводиться працювати українським дослідникам, для Антарктиди дуже комфортні. Влітку, яка за часом збігається з нашою зимою, повітря в районі "Академіка Вернадського" може прогрітися до - 2 +3 градусів. А взимку температура не опускається нижче -40.

Зараз ви читаєте новину «Зарплата 25 тисяч, беруть жінок - Національний антарктичний центр набирає команду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути